Bezoek gemeente Nederweert

Maandag 22 april hadden we het genoegen om de Limburgse gemeente Nederweert en de gemeente Borne in Losser te ontvangen.

Groepsfoto tijdens bezoek van de gemeente NederweertGisteren hadden we het genoegen om de Limburgse gemeente Nederweert en de gemeente Borne in Losser te ontvangen. Gemeente Nederweert is net als gemeente Losser één van de krachtige K80 gemeenten, wat betekent dat het behoort tot de 80 kleinste gemeenten van Nederland. De dag stond in het teken van kennisdeling en samenwerking in het sociaal domein, met speciale aandacht voor preventie en vroegsignalering. Wethouder Carla Dieteren, beleidsregisseur Sociaal Anka Meeuws en beleidsmedewerker sociaal domein Jeroen Wullems werden vanochtend door wethouder Marian Oosterbroek en een aantal medewerkers uit het sociaal domein ontvangen.

In de gemeente Losser doen we in het sociaal domein de dingen net even anders en innovatiever. We vernieuwen en verbeteren voortdurend onze werkwijze door intensief te monitoren wat wel en niet werkt. Zo kunnen we ook beslissen om afscheid te nemen van dingen die niet werken, waardoor onze inzet en middelen bij de juiste projecten terechtkomen. Deze proactieve en doelgerichte aanpak zorgt ervoor dat we continu verbeteringen kunnen doorvoeren en innovatieve oplossingen kunnen implementeren. De kracht van onze gemeente is de integraliteit waarmee vraagstukken worden aangepakt; intern over de verschillende domeinen heen, maar ook samen met partners. Vandaag hebben we daar de gemeenten Nederweert en Borne meer over kunnen vertellen. Omgekeerd hebben we weer veel kunnen leren over hun aanpak.

Deze dag was een waardevolle gelegenheid om onze ervaringen te delen met de gemeenten Nederweert en Borne, en om te leren van hun aanpak. We kijken uit naar verdere samenwerking en het delen van meer succesverhalen in de toekomst!

Locatie groepsfoto: Jongeren Activiteiten Centrum in Losser