6 juni Europese Verkiezingen: wat moet u weten?

Donderdag 6 juni mogen we naar de stembus om te kiezen wie ons moet vertegenwoordigen in Europa. In totaal zijn er 20 partijen met verschillende programma’s en ideeën.

Stemmen EUDonderdag 6 juni mogen we naar de stembus om te kiezen wie ons moet vertegenwoordigen in Europa. In totaal zijn er 20 partijen met verschillende programma’s en ideeën. Wie nog niet weet op wie te stemmen kan het beste een stemwijzer invullen. Dat geeft wat houvast. Dan moet u nog een paar dingen weten. Die zetten we op een rij.

Stembureaus

In de gemeente Losser zijn er 13 stembureaus. Alle stembureaus zijn geopend van 07.30-21.00 uur. Speciaal voor mensen met een gehoor- en/of zichtbeperking is er een inclusief stembureau in de Oldenhove, Lutterstraat 4 in Losser. Uitzoeken wat voor u het dichtstbijzijnde stembureau is? Kijk dan op https://losser.nl/verkiezingen/stembureaus.

Stempas

Om te kunnen stemmen heeft u een stempas en een identificatie nodig (ID of paspoort of rijbewijs). Heeft u geen stempas? Dan kunt u tot 3 juni tot 17.00 uur digitaal een vervangende stempas aanvragen via losser.nl/Verkiezingen/Verkiezingen_Europees_Parlement. U kunt ook aan de balie van ’t Lossers hoes een vervangende stempas aanvragen. Dit kan tot 5 juni 12.00 uur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Stemmen in een andere gemeente - Kiespas

Met uw stempas stemt u in de gemeente Losser. Wilt in een andere gemeente stemmen, dan heeft u een kiezerspas nodig. Die kunt u tot 3 juni tot 17.00 uur digitaal aanvragen via losser.nl/Verkiezingen/Verkiezingen_Europees_Parlement
U kunt ook aan de balie van ’t Lossers hoes een kiezerspas aanvragen. Dit kan tot 5 juni 12.00 uur. U hoeft geen afspraak te maken. 
Woont u in een andere gemeente en wilt u bijvoorbeeld in Losser stemmen, dan moet u dat via uw eigen gemeente regelen.

Medewerkers verkiezingen

In totaal hebben we ruim 1500 mensen nodig om de verkiezingen goed te laten verlopen in Losser en Enschede. We zoeken nog reserve stembureauleden in Losser. Mocht er iemand uitvallen, bent u de eerste die wij bellen. Hiervoor kunt u zich aanmelden via mijnstembureau-losser.nl/ 

Daarnaast tellen wij vrijdagmiddag en avond 7 juni de stemmen na in de Diekmanhal in Enschede. Interesse om mee te helpen? Kijk dan op https://mijnstembureau-enschede.nl/ en geef je op. Er staat een leuke vergoeding tegenover. Wilt u helpen, dan mag u ook altijd een mailtje sturen. We kijken dan samen welke functies nog vrij zijn. Mailen kan naar verkiezingen@losser.nl