1e openbare snellader geplaatst in Losser

De eerste snellader in LosserIn Losser vinden we duurzaam vervoer belangrijk. Dat is beter voor het milieu en het klimaat. Elektrische of hybride auto’s moeten wel regelmatig aan de lader. Dit kan op eigen terrein maar ook bij een laadpaal in de openbare ruimte. Het opladen neemt vaak enige tijd in beslag. Daarom staat er sinds kort een openbare snellader aan de achterzijde van ’t Lossers hoes. Het opladen van uw auto gaat aan deze snellader met 60 KW bijna 6 keer zo snel als bij een ‘normale’ laadpaal.

Meer snelladers in de planning

De openbare snellader bij ‘t Lossers hoes is de eerste, maar er komen er meer. Bijvoorbeeld in de Lutte houden we daar bij de herinrichting van het centrum rekening mee. Met het plaatsen van deze openbare snelladers hopen we het elektrisch rijden in onze gemeente voor u nog aantrekkelijker te maken.

Aanvragen openbare laadpalen

We willen als gemeente dat het aantal openbare laadpalen in de verschillende kernen verder toeneemt. Wist u dat u ook een openbare laadpaal bij u in de omgeving kunt aanvragen? Meer informatie hierover op onze webpagina over duurzaam vervoer.