Werk en Inkomen Jeugd en Zorg

Bij het het toegangsteam werk, inkomen, jeugd en zorg (wijz) kunt u terecht met vragen over welzijn, inkomen, jeugd en zorg. Onze consulenten bekijken samen met u hoe u zelf uw situatie kunt verbeteren en wat de gemeente voor u kan betekenen. U kunt een afspraak maken met één van de teams elke werkdag tussen 09.30 uur en 15.30 uur door te bellen naar (053) 5377400.  Ook kunt u een terugbelverzoek indienen via wijz@losser.nlU wordt dan binnen 1 werkdag teruggebeld. Wilt u liever dat er iemand bij u langskomt? Neem dan tussen 09.30 uur en 15.30 uur telefonisch contact op via nummer (053) 5377400. Uw vraag en/of opmerking kunt u ook via deze website doorgeven. Dit doet u door te klikken op het "contactformulier", het vakje Zorg (wmo) aan te vinken en vervolgens het onderwerp en uw vraag c.q. opmerking in te vullen.

Daarnaast zijn onze consulenten bereikbaar via huisartsen en scholen. Ook zijn ze aanwezig in het Trefhuus in Overdinkel op dinsdag van 12.00 uur tot 13.30 uur.

Met welke vragen kan ik terecht?

U bent slecht ter been en wilt weten of u in aanmerking komt voor een scootmobiel of parkeerkaart? Of u kunt door lichamelijke problemen steeds minder goed in uw huis wonen en u heeft een vraag over woningaanpassingen. Ook als u moeite heeft met boodschappen doen en wilt weten waar u terecht kunt, of ondersteuning nodig heeft voor uw gehandicapte kind kunt u terecht bij team Zorg. Heeft u een andere vraag? Aarzel niet en neem contact op via telefoonnummer (053) 5377400, emailadres wijz@losser.nl of het contactformulier. Alle vragen over wonen, welzijn en zorg zijn welkom.

Hoe werkt het?

Een gesprek met een consulent is meestal bij u thuis of in een spreekkamer die alle privacy biedt. Een consulent neemt eerst uw naam en adresgegevens op. Dit gebeurt alleen bij uw eerste gesprek met een consulent. De consulent bespreekt samen met u uw hulpvraag. Daarbij kijkt de consulent naar wat u zelf kan en wat uw omgeving voor u kan betekenen. Soms lukt het niet om zelf, of met anderen, een oplossing voor uw situatie te vinden. De gemeente bekijkt dan hoe zij u op weg kan helpen.

Meer informatie