Huiselijk geweld

Als u te maken krijgt met geweld in huiselijke kring kunt u daar altijd iets aan doen. Of het nu om uzelf gaat of om iemand anders. Of u nu vermoedens hebt, of het zeker weet. Huiselijk geweld stopt niet vanzelf. Het is belangrijk dat iemand iets doet om slachtoffers en plegers te helpen. Uw zorgen delen is een belangrijke eerste stap.

De website Voor een veilig thuis.nl  is er om u te helpen bij die eerste stap naar hulp en advies.

Veilig Thuis Twente

Veilig Thuis Twente kan u adviseren. Zij hebben contacten met hulpverleners in de regio die kunnen helpen als dat nodig is. Veilig Thuis heeft één landelijk telefoonnummer: 0800 - 2000 (gratis en 24/7 bereikbaar). Bellen kan altijd anoniem. Is er direct gevaar? Aarzel dan niet en bel 112.

Wet tijdelijk huisverbod

Mensen die met huiselijk geweld te maken hebben, kunnen een beroep doen op de ’Wet Tijdelijk Huisverbod’. Iemand die huiselijk geweld pleegt, mag dan voor een bepaalde periode niet meer in het huis komen. Tijdens het huisverbod mag er geen contact zijn met de slachtoffers, bijvoorbeeld de partner en kinderen. Door het verbod ontstaat er een afkoelingsperiode. In deze periode kunnen slachtoffers en plegers hulp krijgen.