Wasservice

Kunt u zelf niet meer wassen en strijken? Dan kunt u gebruik maken van de Wasservice Losser. Gemeente Losser, Springendal en Zorggroep Sint Maarten werken samen om voor u het wassen en strijken te regelen.

Hoe meldt u zich aan?

U meldt zich aan bij de gemeente Losser via dit Aanmeldformulier Wasservice Losser.
Een medewerker van het toegangsteam werk, inkomen, jeugd en zorg (WIJZ) neemt dan contact met u op voor een intakegesprek.

Wijzigen of opzeggen?

Heeft u een wijziging of is het niet meer nodig en wilt u stoppen met de wasservice? Vul dan het Wijzigingsformulier Wasservice Losser in. Of neem dan contact op met het toegangsteam werk, inkomen, jeugd en zorg (WIJZ) van de gemeente Losser via tel. 053-5347000 of mail wasservice@losser.nl of vul dit klachtenformulier in.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • De was wordt bij u opgehaald en schoon en gestreken bij u afgeleverd.
  • Uw was wordt eenmalig gelabeld.
  • Wekelijks op een vaste dag wordt uw was opgehaald en weer teruggebracht.
  • Springendal verzorgt het wassen en strijken van uw was.
  • U krijgt een factuur van Springendal voor het wassen van uw was.

Wat zijn de kosten?

Tarief per kilogram wasgoed      € 2,50

Tarief per kledingstuk                   € 2,27

Administratiekosten per factuur € 2,84

Tarief label per stuk                      € 0,27

Financiële compensatieregeling Wasservice

Heeft u een netto-inkomen onder de 110% van de voor u geldende bijstandsnorm én bent u - als gevolg van een beperking - niet in staat om zelf uw was te doen? En kunt dit ook niet met behulp van uw familie, vrienden of kennissen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de 'Financiële compensatieregeling Wasservice Losser'. Als u in aanmerking komt voor deze regeling, dan krijgt u een deel van de gemaakte kosten vergoed door de gemeente Losser.

Afhankelijk van uw leeftijd en woonsituatie komt u in een aantal gevallen NIET IN AANMERKING voor de compensatieregeling. Dat is het geval als uw netto-inkomen hoger is dan de bedragen die hieronder worden genoemd: 

  • U bent jonger dan 65 jaar; u bent alleenstaande/alleenstaande ouder; uw netto-inkomen is hoger dan € 1.071,70 per maand (excl. vakantiegeld).
  • U bent jonger dan 65 jaar; u ben een echtpaar/samenwonend; uw netto-inkomen is hoger dan € 1.531 per maand (excl. vakantiegeld).
  • U bent 65 jaar of ouder; u bent alleenstaande; uw netto-inkomen is hoger dan € 1199,46 (excl. vakantiegeld).
  • U bent 65 jaar of ouder; u bent gehuwd/samenwonend; uw netto-inkomen is hoger dan € 1633,82 (excl. vakantiegeld).

Vragen of klachten?

Heeft u vragen over de financiële compensatieregeling of aanmelding voor de wasservice, bel of mail dan met de afdeling WIJZ, gemeente Losser via tel. 053-5377400, mail wasservice@losser.nl.

Meer informatie

Kijk op de website van Springendal voor meer informatie.