Wasservice

Kunt u zelf niet meer wassen en strijken? Dan kunt u gebruik maken van de Wasservice Losser. Gemeente Losser, Springendal en Zorggroep Sint Maarten werken samen om voor u het wassen en strijken te regelen.

Hoe meldt u zich aan?

U meldt zich aan bij de gemeente Losser via dit Aanmeldformulier Wasservice Losser.
Een medewerker van het toegangsteam werk, inkomen, jeugd en zorg (wijz) neemt dan contact met u op voor een intakegesprek.

Wijzigen of opzeggen?

Heeft u een wijziging of is het niet meer nodig en wilt u stoppen met de wasservice? Vul dan het Wijzigingsformulier Wasservice Losser in. Of neem contact op met een medewerker van het toegangsteam werk, inkomen, jeugd, zorg (wijz) via t 053 5347000, m wasservice@losser.nl.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • De was wordt bij u opgehaald en schoon en gestreken bij u afgeleverd.
  • Uw was wordt eenmalig gelabeld.
  • Wekelijks op een vaste dag wordt uw was opgehaald en weer teruggebracht.
  • Springendal verzorgt het wassen en strijken van uw was.
  • U krijgt een factuur van Springendal voor het wassen van uw was.

Wat zijn de kosten?

Tarief per kilogram wasgoed      € 2,50

Tarief per kledingstuk                 € 2,27

Administratiekosten per factuur € 2,84

Tarief label per stuk                    € 0,27

Financiële compensatieregeling Wasservice

Heeft u een netto-inkomen onder de 110% van de voor u geldende bijstandsnorm én bent u - als gevolg van een beperking - niet in staat om zelf uw was te doen? En kunt dit ook niet met behulp van uw familie, vrienden of kennissen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de 'Financiële compensatieregeling Wasservice Losser'. Als u in aanmerking komt voor deze regeling, dan krijgt u een deel van de gemaakte kosten vergoed door de gemeente Losser.

Afhankelijk van uw leeftijd en woonsituatie komt u in een aantal gevallen NIET IN AANMERKING voor de compensatieregeling. Dat is het geval als uw netto-inkomen hoger is dan de bedragen die hieronder worden genoemd: 

  • 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd (in 2022 is dat 66 jaar en 7 maanden), u bent alleenstaande/alleenstaande ouder; uw netto-inkomen is hoger dan € 1.091,71 per maand (excl. vakantiegeld).
  • 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd (in 2022 is dat 66 jaar en 7 maanden); u ben een echtpaar/samenwonend; uw netto-inkomen is hoger dan € 1.559,58 per maand (excl. vakantiegeld).
  • Vanaf pensioengerechtigde leeftijd; u bent alleenstaande; uw netto-inkomen is hoger dan € 1.213,06  (excl. vakantiegeld).
  • Vanaf pensioengerechtigde leeftijd; u bent gehuwd/samenwonend; uw netto-inkomen is hoger dan € 1.642,54  (excl. vakantiegeld).

Vragen of klachten?

Heeft u vragen over de financiële compensatieregeling of aanmelding voor de wasservice, bel of mail dan met een medewerker van het toegangsteam werk, inkomen, jeugd, zorg (wijz) via t 053 5377400, m wasservice@losser.nl.

Meer informatie

Kijk op de website van Springendal voor meer informatie.