Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Gehandicaptenparkeerkaart (GPK)

In de gemeente Losser hebben we voor houders van een Europese gehandicaptenparkeerkaart een aantal algemene gehandicaptenparkeerplaatsen ingericht. U komt voor een gehandicaptenparkeerkaart passagier (P) en/of bestuurder (B) in aanmerking als u voldoet aan de volgende voorwaarden.

Voorwaarden

  1. U kunt met de gebruikelijke loophulpmiddelen, zelfstandig, niet meer dan 100 meter aan één stuk lopen;
  2. Als aanvullende voorwaarde voor de gehandicaptenparkeerkaart P geldt dat de passagier voor het vervoer van deur tot deur continu afhankelijk is van hulp van de bestuurder.
  3. Als aanvullende voorwaarde voor de gehandicaptenparkeerkaart B geldt dat de bestuurder beschikt over een geldig rijbewijs.

Een medisch onderzoek kan deel uit man van de behandeling van de aanvraag.

Aanvragen

Denkt u in aanmerking te komen voor een gehandicaptenparkeerkaart? Neemt u dan contact op met de afdeling WIJZ.. Het mailadres is wijz@losser.nl. Ook is de afdeling WIJZ dagelijks telefonisch te bereiken tussen 9.30 en 15.30 uur via het telefoonnummer 053 5377400.

U kunt een aanvraagformulier Gehandicaptenparkeerkaart (PDF) downloaden.

Afhalen

De gehandicaptenparkeerkaart kunt u afhalen de afdeling Publiekszaken. U kunt online een afspraak maken of bellen met tel. 053-5377444.

Bij het afhalen van de kaart moet u de volgende zaken meenemen:

  • een geldig legitimatiebewijs; 
  • een goedgelijkende pasfoto en
  • de beschikking van de gemeente.
     

Kosten

Voor het indienen van deze aanvraag dient u leges betalen. 
Dit is: 
•    € 87,40 voor een toewijzing 
•    € 54,30 voor een afwijzing.
•    € 33,00 voor een duplicaat