Eenzaamheid

Eenzaamheid is van alle leeftijden en van alle tijden. Maar door de huidige corona-omstandigheden is het meer dan eens aan de orde. U vindt hier meer informatie als u iemand wilt helpen die eenzaam is, of als u meer wilt weten over dit onderwerp.

Losser tegen eenzaamheidEenzaamheid is een onderwerp waar nog niet gemakkelijk over wordt gepraat, ook al is het een groeiend probleem in Nederland. Eenzaamheid maakt geen verschil in leeftijd, geslacht, afkomst, religie, relatie of werk. Voor iemand die zich eenzaam voelt, is het een hele stap om iets te gaan ondernemen. Een luisterend oor, een gesprekje kan dan al veel doen. 

Platform Losser tegen Eenzaamheid

Om eenzaamheid meer bespreekbaar te maken is in de gemeente Losser het Platform Eenzaamheid in het leven geroepen. Op dit platform kunnen inwoners, professionals of ondernemers terecht voor informatie over eenzaamheid. Er wordt ook ondersteuning geboden bij gevoelens van eenzaamheid.

Kent u mensen waarvan u denkt dat ze eenzaam zijn? Of bent u zelf wel eens eenzaam? Bij het platform van “Losser tegen eenzaamheid” kunt u terecht wanneer u zich zorgen maakt over iemand of wanneer u  zelf gevoelens van eenzaamheid ervaart. De medewerkers van het platform helpen u  verder. 

Ook vinden er geregeld diverse activiteiten plaats rondom dit thema voor jong (via Join us) en oud (onder andere de maandelijkse inloop).

Kijk voor meer informatie op de website van lossertegeneenzaamheid.nl.