Blijverslening

Om zo lang mogelijk in uw eigen huis te blijven wonen, vraagt uw woning misschien om aanpassingen. De Blijverslening is een lening waarmee u uw woning levensloopbestendig maakt waardoor u langer zelfstandig in uw eigen huis kunt blijven wonen. De Blijverslening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse maakt het voor eigenaren/bewoners mogelijk om langer comfortabel, veilig en levensloopbestendig in de woning te blijven wonen, ook met een zorgvraag. 

U kunt voor de Blijverslening kiezen uit twee soorten leningen; een consumptief krediet of een hypothecair krediet.

Voorwaarden

  1. De lening voor een consumptief krediet bedraagt minimaal € 2.500,- en maximaal € 10.000,-. Doelgroep van een consumptief krediet zijn eigenaren-bewoners of huurders met een zorgvraag die aanpassing van de woning vereist, of eigenaren-bewoners of huurders die hun woning levensloopbestendig willen maken. Voor het verkrijgen van een consumptief krediet dient één van beide aanvragers jonger dan 71 te zijn.
  2. De lening voor een hypothecair krediet bedraagt minimaal € 2.500,- en maximaal € 50.000,-. Doelgroep voor een hypothecair krediet zijn eigenaren-bewoners met een zorgvraag die aanpassing van de woning vereist, of eigenaren-bewoners die hun woning levensloopbestendig willen maken.
  3. Bij een hypothecaire Blijverslening mag de totale financiering van de woning (alle lopende hypotheken en de Blijverslening) niet boven de 80% van de WOZ-waarde van de woning komen.
  4. De aanvrager is eigenaar van de woning waarvoor een Blijverslening wordt aangevraagd en dient op het moment van aanvraag de woning waarvoor een Blijverslening wordt aangevraagd zelf te bewonen.
  5. De aanvrager is een in de gemeente Losser woonachtige verblijfsgerechtigde persoon.
  6. De woning waarvoor een Blijverslening wordt gevraagd dient een bestaande woning in de gemeente Losser te zijn met een woonbestemming voor permanente bewoning.
  7. Maximaal 20% van de gevraagde Blijverslening mag worden benut voor energie beperkende of energie opwekkende maatregelen.
  8. Aanvrager dient de lening uitsluitend te benutten voor de aangevraagde maatregelen.

Meer informatie

Meer informatie over de voorwaarden van de gemeente Losser  vindt u in de Verordening Blijverslening gemeente Losser.

Aanvragen

U kunt een Blijverslening aanvragen door  het Aanvraagformulier Blijverslening in te vullen en te sturen naar: gemeente Losser, Postbus 90, 7580 AB Losser.

Wilt  u gratis advies van deskundigen over de mogelijkheden voor een Blijverslening? Neem dan contact op met één van de wooncoaches van Duurzaam t(huis) Twente www.duurzaamthuistwente.nl/Losser/. De wooncoaches zijn Willy Nijhuis t. 06 40 869 738, Agnes Kersten t. 06 40 279 293 en Bennie Brueker t. 06 36 111814.