Collectieve zorgverzekering

De gemeente Losser biedt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. Met deze verzekering zijn ook mensen met een laag inkomen of uitkering goed verzekerd. De kans op onverwachte kosten wordt verkleind. Menzis geeft korting op de premie en de gemeente Losser betaalt ook een deel van de premie. Inwoners kunnen de collectieve zorgverzekering van Menzis (Garant Verzorgd) zelf samenstellen via het kiezen van een basisverzekering, een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering.

Voorwaarden

Of u kunt deelnemen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en het inkomen. U kunt deelnemen aan het Garant Verzorgd 1 of Garant Verzorgd 2 pakket als uw inkomen niet hoger is dan 110% van de bijstandsnorm (met ingang van 2019).
Deelnemen aan het meest uitgebreide pakket Garant Verzorgd 3 staat open voor iedereen met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm.  Voor dit uitgebreide pakket moet u wel een hogere premie betalen, maar het pakket kan interessant zijn als u veel extra kosten maakt vanwege een chronische ziekte of handicap. Binnen het pakket wordt namelijk het jaarlijks verplicht eigen risico gedekt.  

Aanmelden

Aanmelding voor deze collectieve zorgverzekering via Menzis kan in december van elk jaar, online via de website gezondverzekerd.nl. Op deze site staat dan voor de gemeente Losser ook alle informatie over vergoedingen, premies en de van toepassing zijnde inkomensgrenzen.  Bij vragen is de Overstapcoach van Menzis beschikbaar via t. 088-2224080.