Collectieve zorgverzekering

De gemeente Losser biedt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. Met deze verzekering zijn ook mensen met een laag inkomen of uitkering goed verzekerd tegen onverwachte medische kosten. Menzis geeft korting op de premie en de gemeente Losser betaalt ook een deel van de premie. Inwoners kunnen de collectieve zorgverzekering van Menzis (Garant Verzorgd) zelf samenstellen, door een basisverzekering, een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering te kiezen. Voor mensen met een volledige prothese (kunstgebit) is een tandartsverzekering niet verplicht. Zij kunnen eventueel kiezen voor een protheseverzekering.

Voorwaarden

Of u kunt deelnemen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en het inkomen. U kunt deelnemen aan het Garant Verzorgd 1 of Garant Verzorgd 2 pakket als uw inkomen niet hoger is dan 110% van de bijstandsnorm. Op www.gezondverzekerd.nl staan de inkomensgrenzen vermeld.
Deelnemen aan het meest uitgebreide pakket Garant Verzorgd 3 staat open voor iedereen met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm.  Voor dit uitgebreide pakket moet u wel een hogere premie betalen, maar het pakket kan interessant zijn als u veel extra kosten maakt, vanwege een chronische ziekte of handicap. Binnen het pakket wordt namelijk het jaarlijks verplicht eigen risico gedekt.

Aanmelden

Aanmelding voor deze collectieve zorgverzekering via Menzis kan in de maand december van elk jaar, online via www.gezondverzekerd.nl. Op deze website staat voor de gemeente Losser ook alle informatie over vergoedingen, premies en de inkomensgrenzen, die van toepassing zijn. Wilt u hulp bij het aanvragen van deze verzekering of heeft u vragen? Neem dan contact op met de Overstapcoach van Menzis via telefoonnr. 088-2224080.