Stichting Leergeld Losser

Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen!

Kinderen die opgroeien in gezinnen die het financieel moeilijk hebben of in armoede leven, lopen het risico dat ze sociaal buitengesloten worden. Stichting Leergeld probeert die uitsluiting te voorkomen. Zij ondersteunen ouders hierbij. De financiële bijdrage die Stichting Leergeld verstrekt gaat altijd rechtstreeks naar een vereniging of sportclub. 

Heeft u een kind tot 18 jaar en heeft u niet voldoende geld om uw kind te laten sporten of op een andere manier deel te laten nemen aan bepaalde activiteiten, neem dan contact op met de Stichting Leergeld Losser. Het gaat bijvoorbeeld om:

  • Muzieklessen
  • Zwemlessen
  • Sporten
  • Bijdrage voor een fiets
  • Bijdrage voor een schoolreisje

Het is ook mogelijk om via de Stichting Leergeld Losser een vergoeding te ontvangen voor bepaalde studiekosten in het voortgezet onderwijs (die niet onder de rijksvergoeding vallen) tot een maximum van € 115 per kind per schooljaar. Hiervoor gelden wel een aantal  criteria. Het gaat altijd om een bijdrage in de kosten voor het deelnemen aan gezamenlijke activiteiten, zoals een schoolreis of excursie.

U kunt een aanvraag doen via de website van de Stichting Leergeld Losser.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u de Stichting Leergeld Losser bereiken via t 06 – 38 727 631. Zij zijn telefonisch bereikbaar op maandag- en donderdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur. Op andere momenten kan de voicemail worden ingesproken en wordt u teruggebeld.

Op donderdag van 09.30 uur tot 12.00 uur kunt u bij Stichting Leergeld Losser terecht in 't Lossers Hoes, Raadhuisplein 1, Losser. Op vrijdag kunt u alleen op afspraak komen.

E-mail: info@leergeldlosser.nl.