Activiteiten 13-17 jaar

Jongerencoaches in Losser

De jongerencoaches in de gemeente Losser zijn op een breed terrein actief. De jongerencoaches maken enkele dagen per week gebruik van een Jongerenbus om op verschillende plekken in de gemeente Losser contacten te onderhouden met jongeren. Jongeren kunnen bij ze terecht voor:

  • Informatie & advies
  • Hulp bij het organiseren van activiteiten
  • Ondersteuning bij problemen, vragen

Meer weten?

www.fundamentlosser.nl

Kantoor: Vlasakker 2, 7582 AS Losser
053-5369408 / 06-41939119
facebook  jongerensupportlosser
twitter jongerensuploss

Humanitas Twente Match

Humanitas Twente Match is er voor alle jongeren tussen de 12-25 jaar die een ondersteuningsvraag hebben. Bijvoorbeeld jongeren die vragen hebben op het gebied van school, werk of vrije tijd. Jongeren die een link met jeugdzorg hebben of hebben gehad, jonge nieuwkomers of jonge moeders. De Humanitas Match coaches (vrijwilligers) bieden je vriendschap en steun bij lastige situaties thuis of op school. Je coach heeft aandacht voor jou. Meer weten? Bel naar t. 074 2567455 voor contact met een van de coördinatoren of stuur een mail naar Match Overijssel

Humanitas; steun bij de opvoeding

In ieder gezin loopt het soms wat minder goed. Spanningen lopen op, het gezin raakt uit balans. De vrijwilligers van Humanitas bieden steun bij de opvoeding. En ze hebben aandacht voor alle gezinsleden.

Humanitas Home-start

In een jong gezin maak je veel voor het eerst mee. Dat kan leiden tot spanningen. Home-Start helpt. Biedt opvoedingsondersteuning aan gezinnen met in elk geval één kind van zes jaar of jonger.

Humanitas Home-start+

Spanningen in een gezin kunnen ontstaan door alledaagse problemen. Home-Start+ biedt ondersteuning.  Voor gezinnen met kinderen van zeven tot en met veertien jaar.

Humanitas BOR

Begeleide Omgangsregeling (BOR) helpt jou en je ex-partner na een echtscheiding. Ook bij spanningen. Onze vrijwilligers gaan uit van het belang van de kinderen en de mogelijkheden van de ouders.

Humanitas Steun aan ouders

Als het even niet zo goed gaat in het gezin, is een steuntje in de rug fijn. Steun aan Ouders helpt. Een vrijwilliger overlegt samen met jou waaraan jij en jouw gezin behoefte hebben.

Humanitas Wel Thuis

Loopt het in je gezin niet zoals je wilt en krijg je steun van hulpverleners? Humanitas Wel Thuis geeft je praktische en emotionele hulp. Ook bij de opvoeding.

Humanitas Gezinsondersteuning

Spanningen in een gezin kunnen ontstaan door alledaagse problemen. Gezinsondersteuning helpt. Wekelijks komt ‘n vrijwilliger bij je langs. Voor gezinnen met kinderen tot 23 jaar.

Humanitas Twente Gezinsondersteuning

Vrijwilligers van Gezinsondersteuning ondersteunen gezinnen door o.a. een luisterend oor te bieden, hun eigen ervaring als opvoeder te delen of door praktische hulp te bieden:

Vakantie voor gezinnen met mantelzorgers

In gezinnen waar één van de kinderen of een ander gezinslid een beperking heeft of chronisch en/of ernstig ziek is, is de mantelzorg zeer intensief. Zeker als de mantelzorger ook nog een baan heeft.  Voor deze gezinnen is het bovendien heel moeilijk om samen van een vakantie te genieten en nieuwe energie op te doen. Want ook tijdens de vakantie gaat de zorg gewoon door! Daarnaast kunnen veel van deze gezinnen zich ook financieel geen (zorg)vakantie veroorloven. Stichting Skik in Twente biedt mantelzorggezinnen met opgroeiende kinderen een zorgeloze en onvergetelijke vakantie.