Geldzorgen ... kom jij er uit?

Lees hier het persoonlijke verhaal van André Vis of bekijk zijn video

André Vis (68): ‘Ik dacht alleen maar: ik heb gefaald’ 

‘Ik had geen administratie. Ik had stapels. Ik dacht: ze doen maar, bij mij valt toch niks te halen. Tien jaar heb ik zo doorgemodderd. Bang voor de bel. Bang voor de brievenbus. Ik kwam alleen nog de deur uit om naar de slijter te gaan. Aangeboden hulp sloeg ik af omdat ik het zelf wilde doen. Ondertussen liepen mijn schulden op tot zo’n 100.000 euro.

Thuisadministratie

‘Toen stond er, onaangekondigd, een man op de stoep. Hij was van het Team Vroeg Erop af. Het was een pijnlijk moment. Maar het maakte ook dat ik me een beetje open kon stellen voor wat hij zei. Hij bood me een vrijwilliger aan, die me kon helpen met orde in de chaos scheppen. Een paar dagen later stond Michel op de stoep. 

In drie jaar schuldenvrij


Michel ging niet alleen mijn stapels ordenen. Hij wilde ook mijn verhaal horen. We praatten veel. En het werkte. Michel maakte dossiers. We schreven crediteuren aan. We maakten afspraken met het UWV die nog een grote vordering op me had en met de Belastingdienst. De ene na de andere schuldeiser viel weg. In drie jaar was ik van alles af. Ik ben ook trots op mezelf omdat ik toch de stap heb genomen om hulp toe te laten. Door met de billen bloot te gaan. Uiteindelijk moet je het wel zelf doen. 

Praat erover

‘Wat ik mensen met financiële zorgen aanraadt? Ga eerst bij jezelf te rade. Kijk in de spiegel en vraag jezelf: kan ik dit zelf oplossen? Waarschijnlijk is het antwoord: nee. Kijk dan rond in je omgeving en zoek iemand die je kunt vertrouwen. Práát erover. Dat is een belangrijke eerste stap op weg naar een oplossing.’   

Hulp nodig

Heeft u ook hulp nodig? Neem dan contact op met de afdeling WIJZ via telefoonnummer: 053 5377400. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 – 15.30 uur.