Geldzorgen

Soms overkomt u iets wat grote financiële gevolgen heeft. Stel, u raakt uw baan kwijt of uw relatie gaat voorbij. Dan moet u extra opletten om niet in de problemen te raken. Praat erover als u betalingsproblemen heeft. U staat er niet alleen voor. Het komt vaker voor dan u denkt.

Bekijk ook de animatie 'Blijf niet zitten met schulden en trek op tijid aan de bel'

Bij WIJZ kunnen we u helpen of verwijzen.

Medewerkers van het toegangsteam werk, inkomen, jeugd en zorg (wijz) van de gemeente Losser kunnen u helpen bij uw geldproblemen. Dit kan elke werkdag van 09.30 tot 15.30 uur.
Telefoonnummer: (053) 537 74 00.

  • E-mail: wijz@losser.nl
  • Medewerkers van het toegangsteam werk, inkomen, jeugd en zorg (wijz) zijn ook elke werkdag, tussen 9.30 tot 15.30 uur, aanwezig in ’t Lossers hoes aan het Raadhuisplein 1 in Losser.

Samen met u bekijken we welke vorm van hulp het beste past bij uw situatie.

U kunt ook uw telefoonnummer en e-mailadres achterhalen. Een medewerker van gemeente Losser neemt dan contact met u op. Vul hiervoor het formulier in: 

Ik wil een afspraak plannen

Dit kunt u zelf doen als u geldzorgen heeft:

  • Zorg voor overzicht: sorteer betaalde en onbetaalde rekeningen. Maak onderscheid tussen vaste lasten en andere kosten 
  • Bij één of twee onbetaalde rekeningen kunt u contact opnemen met de schuldeisers. Er zijn vaak regelingen te treffen
  • Vraag hulp als u moeite heeft met het ordenen van uw administratie, het lezen van uw post of het invullen van formulieren. U kunt gratis advies krijgen bij het Formulieren Informatie team.

Team Vroeg Eropaf

Team Vroeg Eropaf biedt u vroegtijdige hulp bij schulden en geldzorgen. Het team is een samenwerking tussen gemeente Losser, Vitens, energiebedrijven, zorgverzekeraars en woningbouwvereniging Domijn. Het doel is voorkomen dat inwoners met een betalingsachterstand van huur, water, energie, en/of zorgpremie in écht grote financiële problemen komen. Als u moeite heeft met de betaling van meerdere vaste lasten, krijgt de gemeente een melding en wordt het team Vroeg Eropaf ingeschakeld. Het team Vroeg Eropaf kijkt samen met u op welke manier schuldhulp het beste past bij uw situatie.
U kunt ook zelf contact opnemen met het team Vroeg Eropaf:

  • Telefoonnummer: 053-5377400 (op werkdagen tussen 9.30 – 15.30 uur)
  • E-mail: vroegeropaf@losser.nl

Grote geldproblemen

Als u grote geldproblemen heeft neem dan contact op met Stadsbank Oost Nederland. Online via de chat of maak een afspraak om langs te komen bij de bank.
Bellen kan op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur: 088 766 36 66.

Ondernemer en geldproblemen

De Regionale Organisatie Zelfstandigen (ROZ) is er ook voor ondernemers met financiële problemen of schulden. ROZ zoekt, samen met u, naar (financiële) mogelijkheden en oplossingen, zoals bijvoorbeeld Bijstand voor zelfstandigen of schuldhulpverlening. Neem contact op met ROZ.