Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Bladkorven

De gemeente Losser heeft als groene gemeente veel bomen. Dat levert nu mooie herfstkleuren op. Aan de andere kant kan het afgevallen blad ook voor overlast zorgen.

Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, heeft de gemeente bladkorven geplaatst. Deze staan op verschillende plekken in de dorpskernen. De bladkorven blijven staan tot de week voor Kerst.

Afgevallen blad van gemeentebomen kunt u naar een bladkorf brengen bij u in de buurt. We zetten alle beschikbare bladkorven in. Desondanks kan het zijn dat u toch nog een stukje moet lopen. De gemeente zorgt dat de korven op tijd worden geleegd. Dit doen we met een vrachtwagen met knijpbak. Daarom staan de korven ook op plekken die voor de vrachtwagen goed bereikbaar en (verkeers)veilig zijn. Het aantal en de locatie van de bladkorven wordt bij een onveranderde omgevingssituatie dan ook niet gewijzigd of uitgebreid. 

Geen (grof tuin)afval in de bladkorven 

Het blad dat de gemeente ophaalt, wordt zoveel mogelijk verwerkt op akkers van lokale boerenbedrijven. Zij verrijken hiermee op natuurlijke wijze de bodem. Het is daarom belangrijk dat er geen (grof) afval (takken/planten of plastic en dergelijke) in de korven zit. Bij vervuiling is deze milieuvriendelijke manier van verwerking niet meer haalbaar en stijgt de bewerkelijkheid met bijbehorende kosten aanzienlijk. Als er ander afval in de korven zit, dan haalt de gemeente direct de betreffende bladkorf weg. 

Blad uit eigen tuin en ander tuinafval in de groene container

De bladkorven zijn niet bedoeld voor blad van uw eigen bomen/struiken, snoeihout of afgewaaide takken! Uiteraard zijn de bladkorven ook niet bedoeld voor ander afval.
Uw eigen tuinafval kunt u zoals gebruikelijk kwijt in de groene container of gratis wegbrengen naar de gemeentewerf.

Losser schoon

De gemeente rijdt ook regelmatig met de veegwagen rond zodat blad, takjes en eikels snel worden opgeruimd. Help ook mee Losser schoon te houden van blad. Hiermee zorgen we samen voor een veilige en schone situatie in Losser voor iedereen.      

Locaties bladkorven

Op deze kaart kunt u zien wat voor u de dichtsbijzijnde locatie is.