Onderhoud dakgoten en regenpijpen

Regelmatig onderhoud van uw regenwaterafvoeren is belangrijk voor de juiste afvoer van water en voor het behoud van uw woning.

Onderhoud dakgoten

Uw dakgoot is waarschijnlijk van kunststof en anders van zink. Zinken dakgoten krijgen een natuurlijke oxidatie laag waardoor water het zink niet aantast. In het regenwater zitten vaak zuren van zure regen of rottende bladeren welke de oxidatie laag aantasten. Om aantasting van de dakgoot te voorkomen is het belangrijk om tweecomponentencoating aan te brengen, waardoor lekkage wordt voorkomen en de dakgoot ongeveer 40 jaar mee gaat. Voor verder onderhoud is het van belang om bladeren uit de dakgoot te verwijderen, past u bij kunststoffen goten op voor broosheid van de dakgoot en zet de ladder hier niet tegenaan.

Onderhoud regenpijpen

Wanneer u een tijd geen bladeren uit de dakgoot heeft verwijderd, kan zich een verstopping voordoen die ook in de regenpijp zit. Het oplossen hiervan kan door de bladeren te verwijderen. Wanneer dit niet werkt is een volgende optie om het een stok de verstopping door te prikken of met een hoge druk spuit de regenpijp door te spoelen.