Verhuizing naar het buitenland/Emigratie

Beschrijving

U moet zich uitschrijven uit Nederland als u verwacht dat u binnen 1 jaar minstens 8 maanden in het buitenland verblijft. Deze periode hoeft niet aaneengesloten te zijn. U geeft uw verhuizing bij de gemeente Losser vanaf 5 dagen voor vertrek door (niet eerder).

Als er niemand op uw woonadres achterblijft dan kunt u de verhuizing digitaal doorgeven. Als er wel iemand op uw woonadres achterblijft dan moet iedereen die verhuist dit persoonlijk doorgeven. Dit gaat op afspraak.

Online regelen

Afspraak maken

U kunt 24 uur per dag zelf een afspraak maken of bel 14 053 tijdens kantooruren.

Als er niemand achterblijft op uw woonadres dan kunt u ook digitaal uw aangifte verhuizing naar het buitenland doorgeven. Hiervoor heeft u DigiD nodig. Of u belt 053-5377444 tijdens kantooruren.

U kunt dus altijd persoonlijk aangifte doen en in sommige gevallen digitaal.

U neemt mee

• Een identiteitsbewijs. Dit geldt voor alle gezinsleden die naar het buitenland verhuizen.
  • Uw oude en nieuwe adresgegevens.

Bijzonderheden

Melden verhuizing mag door:

•     Iedereen die 16 jaar of ouder is;
  •     Ouders, voogden en verzorgers voor minderjarigen jonger dan 16 jaar;
  •     Ouders, voogden en verzorgers voor inwonende minderjarigen van 16 jaar of ouder, tenzij de minderjarige zelf de verhuizing doorgeeft;
  •     Curatoren voor onder curatele gestelden;
  •     De ouder en zijn meerderjarige kind kunnen voor elkaar aangifte doen als ze hetzelfde woonadres hebben;
  •     Echtgenoten dan wel geregistreerde partners kunnen voor elkaar aangifte doen als ze hetzelfde woonadres hebben.

Bewijs van uitschrijving

Moet u in het buitenland een bewijs van uitschrijving inleveren dan kunt u hiervoor een uittreksel aanvragen bij een RNI gemeente (register niet ingezetene). Dit zijn:

Alkmaar, Almelo, Amsterdam, Breda, Den Haag, Doetinchem, Eindhoven, Goes, Groningen (en Eemshaven), Heerlen, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Terneuzen, Utrecht, Venlo, Westland en Zwolle.

Contact

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u meer informatie, laat het ons weten via het contactformulier.