Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

Beschrijving

Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen. Bijvoorbeeld als u gaat werken in de kinderopvang, het onderwijs of als u een wapenvergunning wilt aanvragen. Als u later nog eens van werkgever of functie verandert kan dit betekenen dat u opnieuw een VOG moet aanvragen. U kunt dit online regelen of u maakt hiervoor een afspraak in de gemeente waar u staat ingeschreven.

Twee tot vier weken na de aanvraag krijgt u de VOG of de afwijzing per post.

Staat u niet ingeschreven in de Basisregistratie Personen en heeft u een VOG nodig, bijvoorbeeld omdat u in het buitenland woont of tijdelijk in Nederland werkt. Dan moet u de aanvraag indienen bij Justis.

Online regelen

U kunt uw Verklaring omtrent het gedrag alleen digitaal aanvragen als uw werkgever deze digitaal opstart. Dit kan via mijn justis (Justis.nl)  Hiervoor heeft de werkgever eHerkenning nodig met betrouwbaarheidsniveau 1.
U vult de aanvraag daarna zelf in en verstuurt deze digitaal. Hiervoor heeft u DigiD nodig en iDEAL.

Afspraak maken

U kunt 24 uur per dag zelf een afspraak maken of bel 053 5377444 tijdens kantooruren.

Voorwaarden

U neemt mee als u op afspraak komt:

  • Een volledig ingevuld aanvraagformulier Verklaring omtrent het gedrag. Dit aanvraagformulier krijgt u van uw werkgever.
  • Een legitimatiebewijs, zoals paspoort of rijbewijs. Als u iemand wilt machtigen, dan neemt de gemachtigde een schriftelijke machtiging, een kopie van uw legitimatiebewijs en zijn of haar eigen legitimatiebewijs mee.
  • Uw pinpas of contant geld.

Bijzonderheden

Alle informatie over een Verklaring omtrent het gedrag (Justis.nl)

Kosten

Persoonlijke aanvraag bij gemeente: € 41,35

Contact

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u meer informatie, laat het ons weten via het contactformulier.