Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. U heeft dit nodig als u gaat werken in de kinderopvang, het onderwijs of bijvoorbeeld een bank. U vraagt een VOG samen met uw werkgever aan bij Justis. Een aanvraag bij Justis is goedkoper en sneller.

Aanvragen VOG bij de gemeente

Heeft u van uw werkgever een aanvraagformulier voor een VOG gekregen? Maak er een foto of een pdf van en vraag eenvoudig online uw VOG aan.

Aanvragen VOG met DigiD

Heeft u geen DigiD of wilt u zelf in 't Lossers hoes een VOG aanvragen? Maak dan een afspraak  of bel 053 53 77 444.

U neemt mee als u op afspraak komt:

•    een volledig ingevuld aanvraagformulier Verklaring omtrent het gedrag (Pdf/393 kB). Dit aanvraagformulier krijgt u van uw werkgever;
•    een geldig paspoort, ID-kaart, rijbewijs of verblijfsdocument;
•    het ingevulde machtigingsformulier (Pdf/560 kB) als u voor iemand anders een VOG aanvraagt;
•    uw pinpas. De kosten betaalt u bij de aanvraag.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid behandelt uw aanvraag. U krijgt binnen vier weken een brief.

Een aanvraag bij de gemeente kost € 41,35.

VOG aanvragen vanuit het buitenland

Woont u in het buitenland en heeft u een VOG nodig? Vraag dan de VOG aan bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

VOG-check

U kunt ook eerst nakijken of u een hoge, gemiddelde of lage kans op een VOG heeft. Doe de VOG-check.