Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. U heeft dit nodig als u gaat werken in de kinderopvang, het onderwijs of bijvoorbeeld een bank. U vraagt een VOG samen met uw werkgever aan bij Justis. Een aanvraag bij Justis is goedkoper en sneller.

Aanvragen VOG bij de gemeente

Heeft u van uw werkgever een aanvraagformulier voor een VOG gekregen? Maak er een foto of een pdf van en vraag eenvoudig online uw VOG aan.

Aanvragen VOG met DigiD

Een aanvraag bij de gemeente: € 41,35

U kunt ook eerst nakijken of u een hoge, gemiddelde of lage kans op een VOG heeft. Doe de VOG-check.

Woont u in het buitenland en heeft u een VOG nodig? Vraag dan de VOG aan bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Heeft u geen DigiD of wilt u zelf in 't Lossers hoes een VOG aanvragen? Maak dan een afspraak  of bel 053 53 77 444.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid behandelt uw aanvraag. U krijgt binnen vier weken een brief.

U neemt mee als u op afspraak komt:

•    een volledig ingevuld aanvraagformulier Verklaring omtrent het gedrag (Pdf/393 kB). Dit aanvraagformulier krijgt u van uw werkgever;
•    een geldig paspoort, ID-kaart, rijbewijs of verblijfsdocument;
•    het ingevulde machtigingsformulier (Pdf/560 kB) als u voor iemand anders een VOG aanvraagt;
•    uw pinpas. De kosten betaalt u bij de aanvraag.