Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Rijbewijs

U vraagt een rijbewijs zelf aan bij de gemeente waar u woont. Maak hiervoor een afspraak. Na een week haalt u het rijbewijs zelf af in 't Lossers hoes. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.

Maatregelen corona

Er gelden landelijke maatregelen (Rijksoverheid) door het coronavirus. Heeft u uw riijbewijs met spoed nodig? Dit kunt u aanvragen op maandag of woensdag. Vraagt u het rijbewijs met spoed aan op maandag, dan ligt het rijbewijs woensdag voor u klaar. Vraagt u het rijbewijs met spoed op woensdag aan, dan ligt het rijbewijs maandag voor u klaar. 

Goed om te weten: u betaalt extra kosten voor een spoedaanvraag. Misschien is spoed niet altijd nodig. Door de coronamaatregelen is in sommige gevallen uw verlopen rijbewijs langer geldig. Kijk voor meer informatie op RDW.nl.

Fotograaf open

U kunt een pasfoto laten maken voor uw rijbewijs, ondanks de extra landelijke maatregelen die gelden tot en met 19 januari 2021.

Afspraak maken

Afspraak maken aanvraag rijbewijs

Is uw rijbewijs kwijt of gestolen? Maak dan een afspraak voor het doorgeven van de vermissing. U vraag gelijk een nieuw rijbewijs aan.

 

Rijbewijs: € 41,-
Extra kosten spoedprocedure: € 50,90

Spoedaanvraag

Als u snel een rijbewijs nodig heeft, doe dan een spoedaanvraag voor 14.00 uur. Afhalen kan meestal de volgende werkdag na 10.00 uur. 

Kwijt of gestolen

U doet hiervan aangifte bij de gemeente Losser. De gemeente maakt een verklaring van vermissing op.

Gezondheidsverklaring/medische keuring

Digitaal (mijn.cbr.nl) te verkrijgen via Mijn CBR of op afspraak in het gemeentehuis.

Alle informatie over Gezondheidsverklaring.

Categorie-uitbreiding

U heeft een rijbewijs nodig voor alle voertuigen: van bromfiets tot bus. Als u er een nieuwe categorie bij heeft gehaald, dan moet het bestaande rijbewijs worden vernieuwd. . Meer informatie op rijbewijs.nl (rijbewijs.nl)

Nederlands rijbewijs vernieuwen vanuit het buitenland

Informatie over vernieuwen Nederlands rijbewijs vanuit het buitenland (rijbewijs.nl).

Internationaal rijbewijs

Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw huidige rijbewijs in meerdere talen. In sommige landen buiten de Europese Unie (EU) is een internationaal rijbewijs verplicht. Hiervoor kunt u terecht bij de ANWB (Anwb.nl).

Begeleiderspas

Bestuurders jonger dan 18 jaar hebben een begeleiderspas nodig. Kijk voor meer informatie op 2todrive.nl.

Meer informatie over een rijbewijs

Kijk op rijbewijs.nl.

U neemt mee:

  • Uw huidige rijbewijs. Als u geen rijbewijs heeft, neem dan een geldig identiteitsbewijs mee.
  • Een pasfoto die niet ouder is dan 6 maanden. 
  • Een pinpas. U betaalt de kosten bij de aanvraag.

Contact

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u meer informatie, laat het ons weten via het contactformulier.