Reisdocument kwijt of gestolen

Bent u uw paspoort of Nederlandse identiteitskaart kwijt of is het gestolen? U moet dit zo snel mogelijk doorgeven aan de gemeente. Dit kan eenvoudig en snel met uw DigiD. Uw document wordt ongeldig verklaard. De gemeente registreert dit in alle nationale en internationale systemen. Hiermee wordt misbruik van uw document voorkomen. Vindt u het reisdocument terug? Dan kunt u er geen gebruik meer van maken. U levert het reisdocument in bij de gemeente. Wij vernietigen het document.

Vermissing of diefstal reisdocument direct doorgeven

Voorwaarden

U bent inwoner van de gemeente Losser.

Het doorgeven van de vermissing van het reisdocument kan niet worden teruggedraaid. Dit betekent dat wanneer u het document als vermist hebt opgegeven, deze direct ongeldig is.

Kosten

Aan het opgeven van een kwijt of gestolen reisdocument zijn geen kosten verbonden

Bijzonderheden

Buitenland

Bent u het reisdocument in het buitenland kwijtgeraakt of is het document daar gestolen? U doet hiervan altijd aangifte bij de plaatselijke politie. Deze aangifte neemt u mee als u een nieuw document aanvraagt. Heeft u een noodpaspoort nodig om terug te reizen naar Nederland? Neem dan contact op met de Nederlandse ambassade.

Meervoudige vermissingen

Bij meerdere vermissingen van uw reisdocumenten wordt er een onderzoek gestart. Dit betekent dat u niet direct een nieuw paspoort kunt aanvragen. Als blijkt dat u niet voorzichtig met uw documenten bent omgegaan, of er is sprake van mogelijke fraude, dan wordt u opgenomen in het Register paspoortsignaleringen. U kunt wel een Nederlandse identiteitskaart aanvragen.

Informatie over identiteitsfraude

Bij identiteitsfraude maken criminelen misbruik van valse of gestolen identiteitsgegevens. Ze kopen bijvoorbeeld op naam van iemand anders spullen zonder te betalen. Meer informatie leest u op Rijksoverheid.nl.

Aanvraag

Heeft u geen DigiD? Maak dan een afspraak. U kunt dan gelijk een nieuw document aanvragen.

Afspraak maken aanvraag paspoort en vermissing

Afspraak maken aanvraag identiteitskaart en vermissing

Afspraak maken vermissing zonder aanvraag