ID-kaart

Een identiteitskaart aanvragen kan alleen op afspraak bij 't Lossers Hoes. Na 6 werkdagen kunt u uw identiteitskaart ophalen bij 't Lossers Hoes. Voor het ophalen hoeft u geen afspraak te maken. 

U kunt een identiteitskaart op 2 manieren aanvragen:

  • U vult online uw aanvraag in via DigiD (vanaf 18 jaar). U maakt dan meteen een afspraak. U betaalt online via iDeal. Tijdens de afspraak hebben wij alleen nog uw vingerafdruk en handtekening nodig
  • U maakt online een afspraak. Tijdens de afspraak behandelen wij uw aanvraag en betaalt u de kosten

ID-kaart online aanvragen     

U kunt ook online een afspraak maken.

Komt u er niet uit, bel dan telefoonnummer 053 - 53 77 444 om een afspraak te maken (kies vanuit het buitenland telefoonnummer +31 53 53 77 444).

Jonger dan 12

Kinderen jonger dan 12 jaar die een ID-kaart willen aanvragen, hebben toestemming nodig van beide ouders of degene(n) die verantwoordelijk zijn voor het kind. U kunt digitaal toestemming geven met uw eigen DigiD.

Als het u niet lukt om digitaal toestemming te geven, houd dan rekening met deze voorwaarden:

  • Uw kind komt mee naar de afspraak
  • Alle ouders of verantwoordelijken komen mee naar de afspraak
  • Als 1 van de ouders of verantwoordelijken niet kan meekomen, vul dan het toestemmingsformulier (Pdf/561kB) in en neem deze mee naar de afspraak
  • Neem (een kopie van) het paspoort, de identiteitskaart of het rijbewijs van alle ouders of verantwoordelijken mee

Als u digitaal toestemming heeft gegeven, is het niet nodig om bij de afspraak aanwezig te zijn of (een kopie van) uw identiteitsbewijs te tonen. Uw kind moet zelf wel naar de afspraak komen.

ID-kaart kwijt of gestolen

ID-kaart 18 jaar en ouder € 68,50
ID-kaart onder 18 jaar € 36,95
Extra kosten spoedprocedure € 51,60 extra

Een ID-kaart voor personen van 18 jaar en ouder is 10 jaar geldig. Voor personen tot 18 jaar is de ID-kaart 5 jaar geldig.

Spoedaanvraag

Als u snel een identiteitskaart nodig heeft, doe dan een spoedaanvraag voor 14.00 uur. Afhalen kan meestal de volgende werkdag na 10.00 uur. Als u uw oude paspoort of ID-kaart kwijt bent, duurt de spoedaanvraag langer. 

Reizen met kinderen

Kinderen moeten altijd een eigen paspoort of ID-kaart bij zich hebben als ze naar het buitenland reizen. Reizen met kinderen (Rijksoverheid.nl)

Voorkom identiteitsfraude

Geef nooit zomaar uw ID-kaart of een kopie daarvan. Registratie van uw document (soort en nummer) is meestal al voldoende. Geeft u toch een kopie: schrijf dan op de kopie dat het een kopie is, de datum en aan wie u deze geeft. Voorkom identiteitsfraude (Rijksoverheid.nl).

Reizen met de Nederlandse identiteitskaart

U kunt naar verschillende landen reizen met een Nederlandse ID-kaart. Welke landen dat zijn leest u op de webpagina Waar is de ID-kaart geldig? (Rijksoverheid.nl).

Identificatieplicht

De identificatieplicht (Rijksoverheid.nl) betekent dat iedereen vanaf 14 jaar zich met een geldig identiteitsbewijs moet kunnen identificeren.

Meer informatie

Alle informatie over reisdocumenten (Rijksoverheid.nl).