Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

De gemeente Losser heeft buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand voor het voltrekken van huwelijken en partnerschappen. U kunt hieruit een keuze maken.

Spreekt u geen voorkeur uit dan wordt u een ambtenaar toegewezen. De ambtenaar van de burgerlijke stand die uw huwelijk zal voltrekken neemt contact met u op voor een kennismakingsgesprek. Samen met u zal de ambtenaar de huwelijksvoltrekking voorzien van een persoonlijk karakter, waarbij rekening gehouden wordt met uw wensen. Onderaan deze pagina stellen de Buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand - de Babsen - zichzelf voor.

“Eigen” ambtenaar van de burgerlijke stand

Het is mogelijk uw huwelijk te laten voltrekken door een “eigen” ambtenaar van de burgerlijke stand. Hierbij kunt u denken aan een vriend, vriendin of familielid. Deze persoon zal dan voor één dag, uw huwelijksdag, worden benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Losser. Voorwaarde hierbij is wel dat de betreffende persoon al in een andere gemeente benoemd en beëdigd is als (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand.

U kunt een verzoek voor een “eigen” ambtenaar van de burgerlijke stand indienen bij de gemeente. Daarvoor kunt u gebruik maken van het formulier Aanvraag benoeming Babs Losser.

Er zijn kosten verbonden aan een dergelijk verzoek. Kijkt u hiervoor bij het onderdeel kosten op de pagina Huwelijk of partnerschapsregistratie.

De buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand - Babsen:

Mieke Nijhof-Demmer

Mieke Nijhof-DemmerTrouwen is een belangrijke gebeurtenis in het leven van twee mensen. Om jullie trouwdag als één van de mooiste dagen van je leven te laten verlopen, komt daar heel wat bij kijken.

Zoveel dingen die je moet regelen en zoveel zaken om aan te denken: van kleding tot muziek, de trouwlocatie en natuurlijk de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Iedereen die aan jullie dag mee werkt zal ongetwijfeld zijn best doen om jullie een onvergetelijke trouwdag te bezorgen.

Om het officiële gedeelte van de huwelijksplechtigheid zo persoonlijk mogelijk te houden, is het vanzelfsprekend dat de buitengewoon ambtenaar op kennismakingsbezoek komt bij het aanstaande bruidspaar, want de toespraak moet natuurlijk wel op het bruidspaar afgestemd zijn. Juist omdat elk bruidspaar zo anders is vind ik het voltrekken van huwelijken zo leuk.

Ik wens alle bruidsparen een hele fijne dag toe en een mooie toekomst samen en misschien wel tot ziens.

Ine Peters-Welhuis

Ine Peters-WelhuisAls buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand vind ik het een bijzonder, waardevolle en vooral ook leuke taak om een huwelijk of partnerschapsregistratie te mogen voltrekken. Het is immers een mooie en belangrijke dag in het leven van twee mensen die van elkaar houden.Ine Peters

Ik vind het belangrijk om te weten wie jullie zijn en wat jullie wensen zijn. Wij maken vooraf met elkaar kennis en dat vindt meestal plaats bij het toekomstige bruidspaar thuis. Op die manier kunnen wij samen de huwelijksceremonie een persoonlijk accent, maar er ook zo ontspannen mogelijke invulling aan geven. Mijn toespraak wordt helemaal op jullie afgestemd.

Omgekeerd zal het voor jullie ook prettig zijn om iets van mij te weten. Ik ben getrouwd en heb twee zonen en ik ben geboren en getogen in de Lutte. Daar woon ik thans nog steeds met veel plezier. Ieder bruidspaar is weer anders en dat maakt het voltrekken van huwelijken en partnerschapsregistraties zo boeiend. Iedere keer ervaar ik het als zeer bijzonder dat ik deelgenoot mag worden hoe tussen twee mensen de relatie is gegroeid.

Ik wens jullie samen veel succes met alle voorbereidingen, een goede toekomst en misschien tot ziens.

Jos Senger

Jos SengerTrouwen of geregistreerd partnerschap is één van de belangrijke stappen in een mensenleven. Jullie hebben voor elkaar gekozen en willen dit middels de officiële (wettelijke) weg bevestigen. Hét JA-woord, geven kan in de gemeente Losser op verschillende locaties. Wat mooi dat de hele gemeente Losser tot ‘Huis der gemeente’ is aangewezen. Dit maakt het voor jullie mogelijk om op allerlei fantastische plekken in onze gemeente te trouwen of het partnerschap officieel te maken. De prachtige plekken: bijvoorbeeld in Beuningen, De Lutte of Losser, lenen zich bij uitstek voor dit belangrijke moment in jullie leven.

Voor het bezegelen van deze belangrijke stap heb je ook een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) nodig. Ook die mag je, naast de locatie, zelf kiezen. Mijn collega’s BABS-en  en ik ijveren om voor het aanstaande paar, dit mooie (serieuze) moment tot onderdeel van de feestelijkheden te laten zijn. Wij weten dat erop zo’n dag veel op jullie afkomt. De omlijsting en de voltrekking is bij de BABS-en van de gemeente Losser in goede handen. Heel graag stel ik mij daarom ten dienste om de verbintenis tussen twee mensen, die elkaar hebben gevonden, te sluiten.

In einem Vorgespräch werde ich zusammen mit Euch versuchen, eine schöne Feier, Euren Wünschen entsprechend, in einem dem Anlass entsprechendem Rahmen zu gestalten. Damit für Euch, Eure Familie und Freunde der Tag unvergesslich wird.

Whether it be in English language, German or just Twents, the core remains to keep both of you in the center of the ceremony.

Rechtervoort wödt der al meer trouwt en dat is gloepens mooi! Leu dee mekaar vunnen hebt wilt dat vast loaten leggen. Ik bin der bie! Ik heb der onmeunig völ zin an!

Mijn naam is Jos Senger(1956) en ben geboren, getogen en woonachtig in De Lutte. Ik ben gehuwd met Carla Senger-Nijhuis en samen hebben we een dochter en een zoon. Sinds 1 juni 2013 ben ik ‘vutter’. Daarvoor was ik 39 jaar werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee in het Westen van het land, maar ook heel veel in het buitenland. Vrijetijdsbesteding: vrijwilligerswerk, webmaster, fotografie, carnaval en redactiewerk.

Ik wens jullie veel succes met jullie keus en mogelijk tot ziens.