Actuele informatie over corona

Hier vindt u landelijke informatie en tips over wat u zelf kan doen.

Meer weten over het coronavirus? Bekijk een van de volgende websites:

Het RIVM en de GGD bieden u betrouwbare informatie over het coronavirus en de risico’s. Ze vertellen bijvoorbeeld ook wanneer het wel of niet verstandig is om uw huisarts te bellen. Daarnaast verwijzen ze voor aanvullende informatie (zoals reisadvies) naar andere websites.

Wilt u meer weten over de landelijke richtlijnen? 

Of bel het landelijk publieksnummer 0800-1351.

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden en verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. De volgende vier adviezen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

  • Was uw handen regelmatig met water en zeep;
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg;
  • Raak uw neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan;
  • Geen handen schudden.
  • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar.

Wat als u in quarantaine moet?

Als u positief getest bent of terugkeert uit een risicogebied, moet u meestal direct in quarantaine. Veel tijd om zaken te regelen is er dan niet. Maar wie zorgt dan voor de boodschappen? Hoe wordt de mantelzorg die u levert nu opgevangen? En kunt u de hond wel uitlaten als u binnen moet blijven? WIJZ helpt u verder als u vragen heeft. Telefoon: 053 5377 400, e-mail: wijz@losser.nl
 

Quarantainegids

Kijk voor meer informatie over hulp en steun bij thuisquarantaine ook in de quarantainegids

Het coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september 2021 is alleen met het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar toegang mogelijk:
•    in alle horeca binnen (behalve bij afhalen zoals in sportkantines),
•    bij evenementen (zoals festivals, optredens, feesten en publiek bij professionele sportwedstrijden) en
•    bij vertoning van kunst en cultuur (zoals in bioscopen en theaters).
Dat geldt binnen én buiten, met én zonder vaste zitplaats. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd.
Horeca en evenementen
In alle horeca blijft de verplichte sluitingstijd tussen 00.00 en 06.00 uur gelden. Alle evenementen kunnen weer plaatsvinden met een coronatoegangsbewijs. Voor evenementen buiten geldt geen maximaal aantal bezoekers en geen verplichte sluitingstijd. Voor evenementen binnen met een vaste zitplaats is er ook geen maximaal aantal bezoekers of sluitingstijd. Evenementen binnen zonder vaste zitplaats kunnen maximaal 75% van de reguliere bezoekerscapaciteit toestaan en er geldt hier een verplichte sluitingstijd tussen 00.00 en 06.00 uur.  
Kijk voor de meest actuele informatie op de website van de Rijksoverheid

Hulp nodig met uw Coronatoegangsbewijs? Ga naar de bibliotheek

Vanaf 25 september is een corona-toegangsbewijs vereist op veel plekken in ons land, waaronder horeca, theater en bioscopen, musea en festivals.
Heeft u hulp nodig om uw toegangsbewijs op uw telefoon te installeren? Of weet u niet hoe u het bewijs op papier kunt afdrukken? 
Ga dan naar de bibliotheek. Daar helpen ze u graag verder. Klik hier voor de website van de Bibliotheek, daar vindt u meer informatie.