Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Actuele informatie over corona

Hier vindt u landelijke informatie en tips over wat u zelf kan doen.

Meer weten over het coronavirus? Bekijk een van de volgende websites:

Het RIVM en de GGD bieden u betrouwbare informatie over het coronavirus en de risico’s. Ze vertellen bijvoorbeeld ook wanneer het wel of niet verstandig is om uw huisarts te bellen. Daarnaast verwijzen ze voor aanvullende informatie (zoals reisadvies) naar andere websites.

Wilt u meer weten over de landelijke richtlijnen? 

Of bel het landelijk publieksnummer 0800-1351.

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden en verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. De volgende vier adviezen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

  • Was uw handen regelmatig met water en zeep;
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg;
  • Raak uw neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan;
  • Geen handen schudden.
  • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar.

Wat als u in quarantaine moet?

Als u positief getest bent of terugkeert uit een risicogebied, moet u meestal direct in quarantaine. Veel tijd om zaken te regelen is er dan niet. Maar wie zorgt dan voor de boodschappen? Hoe wordt de mantelzorg die u levert nu opgevangen? En kunt u de hond wel uitlaten als u binnen moet blijven? WIJZ helpt u verder als u vragen heeft. Telefoon: 053 5377 400, e-mail: wijz@losser.nl
 

Quarantainegids

Kijk voor meer informatie over hulp en steun bij thuisquarantaine ook in de quarantainegids