Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Sanitaire voorzieningen, aanvulling per 1 juni a.s.

In de noodverordening COVID-19 Twente is opgenomen dat het verboden is sanitaire voorzieningen in de vorm van gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen bij recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen,  kleinschalige kampeerveldjes, parken, natuurgebieden, jachthavens en stranden geopend te houden. In de nieuwe noodverordening (per 1 juni) wordt het verbod hoogstwaarschijnlijk beperkt tot recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen, kampeerveldjes en jachthavens.

Zowel in de kring van burgemeesters op woensdagavond 20 mei als in het regionaal crisisteam van 25 mei is gesproken over een versoepeling op dit gebied. De voorzitter heeft besloten dat:

Indien de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen worden opgesplitst, dus als het ware worden “geprivatiseerd” conform de richtlijnen van het RIVM voldoet men aan de eis om geen gedeelde sanitaire voorzieningen te hebben. Dus er wordt 1 toilet/douchevoorziening gekoppeld aan één kampeerplaats gedurende het verblijf van deze gast. Voor alle duidelijkheid, dit mag verder niet worden opgedeeld in tijdsvakken of in andere creatieve varianten. Het gaat hier om 1 toilet/douche per kampeerplaats. Bij het overtreden van deze afspraak, wordt deze toestemming weer teruggedraaid voor de desbetreffende camping/vakantiepark en worden de voorzieningen gesloten.

Voor alle duidelijkheid het is nu al toegestaan om privé sanitaire voorzieningen bij één kampeerplaats te hebben.