Programma Hart voor Overdinkel, het vervolg

Uitleg

De afgelopen tien jaar is door verschillende partijen en inwoners fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van het dorp Overdinkel. Er is gewerkt aan wegen, woningen, groen, waterberging, met als prachtig sluitstuk het Kulturhus met het centrumplein. Ondernemers hebben een ondernemersvereniging opgericht, Bruisend Overdinkel organiseert allerlei activiteiten en evenementen en het dorp profileert zich als het “smokkeldorp”. Er zijn veel inwoners actief geworden om hun dorp leefbaar te houden en toeristen te trekken. Overdinkel is daardoor mooier en leefbaarder geworden. 

Vervolg van het programma 'Hart voor Overdinkel'

In Overdinkel bestaat de behoefte om vanuit sociaal en economisch perspectief de vitaliteit van het dorp verder te verbeteren. Daarom krijgt het programma ‘Hart voor Overdinkel’ een vervolg.
We willen het nu hebben over onderwerpen werk, jongeren, onderwijs, duurzaamheid, buurtbemiddeling, de functie van het Kulturhus etc. Door hier samen aan te werken met allerlei organisaties, verenigingen en bedrijven uit het dorp, maken we Overdinkel een nog fijnere plek om te wonen. Met dit project wil de gemeente Losser inzicht krijgen in de situatie in Overdinkel om eerst een gezamenlijke agenda op te stellen en deze daarna uit te voeren. Met als doel Overdinkel verder te ontwikkelen naar een vitaal kerkdorp. 

Werkzaamheden

  • Opstellen gezamenlijke agenda.

Trefhuus Overdinkel

beelden in Overdinkel