Sporthal de Fakkel

De nieuwe sporthal is klaar! Op 30 oktober 2020 vond de officiële opening plaats

Omschrijving project

Sporthal de Fakkel is een begrip in Losser en voldoet aan een grote vraag van sportverenigingen en onderwijs, maar ook van bijvoorbeeld het jaarlijks Sterrengala. De oude sporthal was verouderd en een aanpassing aan de nieuwe regels leverde zoveel kosten op dat het college heeft besloten om tot nieuwbouw over te gaan. Het nieuwe gebouw staat op de plek van de oude sporthal. Dit betekende dat de oude sporthal eerst gesloopt moest worden en dat de nieuwbouw daarna pas kon plaatsvinden. Het doel hierbij was dat zowel sloop als nieuwbouw zo duurzaam mogelijk plaatsvinden. De nieuwe sporthal kan gehuurd worden. Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn. U kunt ook de video bekijken voor een korte rondleiding.

Actuele stand van zaken  

30 oktober 2020: officiële opening sporthal De Fakkel

Op vrijdag 30 oktober is de sporthal officieel geopend door Wethouders van Essen en Nijhuis en directeur Schuldink van Lowik Bouw. Dit gebeurde tijdens een speciale uitzending van RTV-Losser in samenwerking met Hallo Losser en de gemeente Losser. Deze uitzending is hier te bekijken. 

19 oktober 2020: ingebruikname nieuwe sporthal

Na de technische oplevering is men aan de slag gegaan met de inrichting van de hal, met als resultaat dat de eerste leerlingen van het Twents Carmel College na hun herfstvakantie (19 oktober) konden sporten in de nieuwste aanwinst van Losser. Ook Volley ’68 en Combinatie ’64 maken vanaf dit moment gebruik van de nieuwe Fakkel. 

2 oktober 2020: technische oplevering

Ondanks dat de bouw grotendeels tijdens de coronacrisis plaatsvond heeft dit geen vertragingen in het proces veroorzaakt. Op vrijdag 2 oktober kon Jaimi van Essen (Projectwethouder) de technische oplevering van de sporthal ondertekenen.

Maart 2020: hoogste punt bereiktepro

Nadat de sloop was afgerond kon men beginnen met de start van de bouw. In maart 2020 werd het hoogste punt van de nieuwe sporthal de Fakkel aan de Gronausestraat in Losser bereikt. 

Augustus 2019: sloop van de oude sporthal

In augustus 2019 is gestart met de sloop van de oude Fakkel. Een deel van het puin is gebruikt om de parkeerplaats bij de Jumbo te verhogen waardoor de parkeerplaats gelijk kwam te liggen met de straat. 

Bekijk hier de video van sloop tot ingebruikname en de enthousiaste reacties van bestuurders en gebruikers over de nieuwe sporthal.

 

 

Documentatie