Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Sporthal de Fakkel

We bouwen een nieuwe sporthal op de plek van de oude sporthal De Fakkel, die eerst gesloopt moet worden.

Omschrijving project

Sporthal de Fakkel is een begrip in Losser en voldoet aan een grote vraag en is door zijn vormgeving zeer bekend in Losser. De sporthal is verouderd en een aanpassing aan de nieuwe regels leverde zoveel kosten op dat het college heeft besloten om tot nieuwbouw over te gaan. 

De nieuwbouw vindt op dezelfde plek plaats als waar de sporthal al stond. Dit betekent dat de sporthal eerst gesloopt moet worden en de nieuwbouw kan daarna plaatsvinden. Het doel is wel dat zowel sloop als nieuwbouw zo duurzaam mogelijk plaatsvinden.  

Actuele stand van zaken  

De sloop heeft inmiddels plaatsgevonden en nu wordt er hard gewerkt aan de nieuwbouw. Een deel van het puin is gebruikt om de parkeerplaats bij de Jumbo te verhogen waardoor de parkeerplaats gelijk ligt met de straat.

In maart 2020 werd het hoogste punt van de nieuwe sporthal de Fakkel aan de Gronausestraat in Losser bereikt. Wethouder Jaimi van Essen: “Ik ben heel erg blij dat we deze mijlpaal samen hebben bereikt. Het is alweer 8 maanden geleden dat er gestart is met de bouw van de nieuwe sporthal. Door aannemer Lowik uit Almelo en installateur Wijco uit Oldenzaal wordt hier een prachtige voorziening gebouwd voor het bewegingsonderwijs en de Losserse sportverengingen. De werkzaamheden vorderen gestaag. Ondanks de corona-maatregelen werkt iedereen hard door. Inmiddels is het gebouw bijna wind- en waterdicht. De oplevering staat gepland voor de eerste week van oktober. Daarna moet de sporthal nog worden ingericht. We streven ernaar de nieuwe sporthal na de herfstvakantie in gebruik te nemen.” 

Kijk ook bij Nieuws uit Losser

Documenten