Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Dinkelgebied en herinrichting Glanestraat

Het gaat hier om de aanleg van een dorpsommetje, een wandelbrug over de Dinkel, een toeristisch informatiepunt (TIP) en de herinrichting van de Glanestraat.

Uitleg

In Glane gaat de gemeente Losser, samen met het waterschap Vechtstromen, de Provincie Overijssel en de Dorpsraad aan de slag met een aantal projecten. Hiermee wordt een fraaie, natuurlijke omgeving en een mooi dorpsommetje gerealiseerd. Door de uitvoering van deze projecten ontstaan ook kansen vanuit de vrijetijdseconomie. Ze dragen bij aan het plan om recreanten en bezoekers via regionale routenetwerken vanuit de Lutte en Gronau naar de dorpen Losser, Overdinkel en Glane te trekken. Lokale ondernemers kunnen hierop inspringen. De realisatie van een ontmoetingslocatie hebben de inwoners van Glane toegevoegd. Dit versterkt de sociale samenhang in het grensdorp.

• herinrichting van de Weertsstraat en Glanestraat;
  • realisatie van struinpaden langs de nieuw meanderende Dinkel;
  • realisatie van een nieuwe wandelbrug over dezelfde Dinkel;
  • verplaatsen, vernieuwen en uitbreiden van het toeristisch informatiepunt (TIP);
  • realisatie van een dorpsommetje via de struinpaden;
  • realisatie van een nieuwe wandelbrug, inclusief de daarbij behorende voorzieningen;
  • realisatie van een ontmoetingslocatie.

Presentatietekening overzichtskaart projectgebied (definitief ontwerp)

Kijk voor meer informatie ook op de website van Waterschap Vechtstromen

Toeristisch Informatiepunt en lagapad Glane

Toeristisch Informatie Punt en Lagapad in Glane