Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

In de vakantie voorjaarssportinstuif in Overdinkel

Op maandag 17 februari 2020 vindt van 10.00-12.00 uur, in Sporthal de Spil van ’t Trefhuus, een Sportinstuif plaats voor basisschoolleerlingen. Hier kunnen ze kennismaken met tal van sport- en beweegvormen. Er is ook een grote, uitdagende Adventure stormbaan. Daar kan op geklommen en geklauterd worden. De toegang is gratis! Binnensportschoenen zijn verplicht.

Doel van de Sportinstuif is om kinderen lekker te laten bewegen én ze enthousiast te maken voor sport en spel. Om zo de bewegingsarmoede onder de jeugd tegen te gaan. Volgens de norm gezond bewegen moeten kinderen iedere dag minimaal 60 minuten matig intensief bewegen. Dit haalt nog lang niet ieder kind.

De organisatie van de sportinstuif is in handen van Thomas Groeneveld, vakleerkracht en buurtsportcoach van de gemeente Losser. Sportinstuif Overdinkel is één van de eerste activiteiten uit het Sportakkoord Losser die wordt uitgevoerd. In april wordt dit document door partijen uit het onderwijs, zorg- en sportverenigingen officieel ondertekend.

De pers is van harte welkom om bij deze Sportinstuif aanwezig te zijn. Neem voor meer informatie over de Sportinstuif contact op met Jurgen Schiphorst, buurtsportcoach gemeente Losser, tel. 06 21 21 59 02.