Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Betalen aanslag

Het betalen van een aanslag gemeentelijke belastingen kan op verschillende manieren. De meeste inwoners en bedrijven kiezen voor een automatische afschrijving door GBTwente. Meer informatie leest u op de website van GBTwente.

Uw aanslag betalen

Heeft u nog geen DigiD? U kunt deze eenvoudig aanvragen op www.digid.nl. Het duurt vijf werkdagen voordat u schriftelijk uw DigiD ontvangt. Bij de overheid moet u vaak uw identiteitskaart of paspoort laten zien. Zo weten wij wie u bent. Op internet kunt u laten zien wie u bent door in te loggen met uw DigiD.

Wilt u de aanslag in één keer betalen?
Maak dan het bedrag van uw aanslag over naar bankrekeningnummer NL72 BNGH 028.514.1228. van GBTwente. Vermeld het aanslagnummer in de omschrijving.

Bent u verhuisd en heeft u een aanslag ontvangen?

Als u binnen Losser verhuist, dan krijgt u van GBTwente geen nieuwe aanslag. De aanslag die u hebt ontvangen neemt u mee naar het nieuwe adres. Dit komt omdat de kosten voor veel belastingen in Losser gelijk zijn. Was u eigenaar van het huis op het vorige adres? Dan heeft de nieuwe eigenaar de kosten voor de onroerendezaakbelasting en de rioolheffing aan u betaald bij de notaris.

Bent u bij iemand in gaan wonen die al een aanslag heeft gehad? Dan krijgt u een vermindering van de aanslag op uw eigen naam. Bent u buiten de gemeente Losser gaan wonen? Dan ontvangt u voor uw oude adres automatisch een vermindering. Deze vermindering krijgt u binnen acht weken op uw nieuwe adres. Voor uw nieuwe adres krijgt u een nieuwe aanslag.

Machtiging verlenen, machtiging intrekken, rekeningnummer wijzigen en de status van uw betalingen inzien? Kijk op GBTwente (gbtwente.nl).

Contact

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u meer informatie, laat het ons weten via het contactformulier.