Verpakkingenafval

containerhangerUw verpakkingen goed gescheiden?

De inwoners van Losser scheiden afval steeds beter. Toch zitten er in het restafval uit Losser nog veel waardevolle grondstoffen als gft, oud papier en verpakkingen. Daar kunnen we samen wat aan doen! Het scheiden van uw verpakkingen in uw grijze container met oranje deksel helpt daar bij. Kijk op www.twentemilieu.nl voor wat er wel en niet bij de verpakkingen hoort.  

Controle door Twente Milieu

Het kan voorkomen dat u bij het binnenhalen van uw verpakkingencontainer een containerhanger van Twente Milieu aan uw verpakkingencontainer vindt. Hangt er een containerhanger aan uw verpakkingencontainer? Dan heeft Twente Milieu uw straat gecontroleerd op het juiste gebruik van de verpakkingencontainer.

Containers waarin restafval (dat niet in de verpakkingencontainer thuishoort) wordt gevonden, lopen het risico om niet geleegd te worden. Deze actie van Twente Milieu gebeurt op willekeurig gekozen locaties binnen de gemeente Losser. De actie is bedoeld om inwoners aan te moedigen hun afval goed te scheiden. Op de containerhanger kunt u als eigenaar van de container zien of de verpakkingen goed zijn gescheiden. Als dit niet het geval is, vindt u op de containerhanger en op de website van Twente Milieu uitgebreidere uitleg over het (beter) scheiden van uw verpakkingen.

Voorkom afkeur, scheid uw afval goed!

 Afval is grondstof voor nieuwe producten, scheid uw afval daarom goed!