Veelgestelde vragen over afval in ondergrondse containers

Hoe kom ik aan een milieupas?

Per woonadres kunt u één milieupas aanvragen bij Twente Milieu t 0900-85 20 111. Bedrijven kunnen geen gebruik maken van deze ondergrondse containers omdat zij hun afval bedrijfsmatig moeten afvoeren. Zij betalen daarom ook geen afvalstoffenheffing.
Vanaf 1-1-2018is de afvalpas vervallen. U kunt met de milieupas gebruik maken van de ondergrondse container en van het afvalbrengpunt.

Ik ben de milieupas kwijtgeraakt. Wat nu?

U kunt deze telefonisch aanvragen bij Twente Milieu. Een nieuwe milieupas zal voor u worden besteld en deze ontvangt u per post. Separaat ontvang u een factuur van € 10,-.  Uw oude pas wordt geblokkeerd en kan niet meer gebruikt worden.

Is de milieupas ook geldig op het afvalbrengpunt?

Ja. De milieupas is te gebruiken voor de ondergrondse containers en voor het afvalbrengpunt.

Kan ik mijn milieupas ook gebruiken voor een andere ondergrondse container?

Ja. Uw milieupas is geldig voor alle ondergrondse containers in de gemeente Losser. Met uitzondering van de ondergrondse container voor 'de Schors' aan de Havezatensingel, deze is in eigendom van stichting Avelijn.

Hoe moet ik mijn afval bij een ondergrondse container aanleveren?

Het afval kan in zakken aangeboden worden. U plaatst de zakken in de inwerpzuil die met een ontvangstbak van 30 liter is verbonden. Dit is een pedaalemmerzak, omdat de zak klein is hoeft u niet lang (stinkend) afval te bewaren. U betaalt per liter, het maakt niet of of dit via ondergrondse container wordt aangeboden of via 140 of 240 liter restcontainer.

Hoe werkt de milieupas?

Met de milieupas kunt u de inwerpzuil ontgrendelen. Misbruik door derden is niet mogelijk. U kunt uw afvalzakken dus alleen na gebruik van de milieupas in de inwerpzuil kwijt.

Mijn ondergrondse container is vol. Wat nu?

De containers geven automatisch een signaal door aan Twente Milieu als ze vol dreigen te raken. Deze komt de container dus op tijd legen. Mocht dat bijvoorbeeld door een storing niet lukken, kunt u uw afval bij de dichtsbijzijnde ondergrondse container kwijt. Uw milieupas is geldig voor alle ondergrondse containers in de gemeente Losser. (de ondergrondse container aan Havezatensingel voor appartementcomplex ' de Schors' is niet van de gemeente Losser maar van stichting Aveleijn, van deze container kunt u daarom geen gebruik maken)

Aan wie kan ik een storing doorgeven?

Als u een storing opmerkt, kunt u hierover contact opnemen met Twente Milieu via t 0900 - 85 20 111. Ondertussen kunt u uw afval naar de dichtsbijzijnde volgende ondergrondse container brengen.

Mijn vraag over de ondergrondse container staat er niet bij. Wie kan ik bellen?

Als u nog meer vragen heeft, kunt u altijd contact met Twente Milieu t 0900-8520111 (lokaal tarief)