Milieupas

De Milieupas heeft een chip dat gekoppeld is aan een adres. De milieupas gebruikt u voor:

  • Toegang tot het afvalbrengpunt aan de Ravenhorsterweg 10 in Losser. Zonder geldige milieupas wordt de toegang geweigerd.
  • Het ontgrendelen van de inwerpzuil van de ondergrondse restafvalcontainers. U kunt uw afvalzakken alleen na gebruik van de milieupas in de inwerpzuil kwijt.

Bedrijven kunnen geen gebruik maken van deze ondergrondse containers omdat zij hun afval bedrijfsmatig moeten afvoeren. Zij betalen daarom ook geen afvalstoffenheffing.
 

Aanvraag nieuwe milieupas

Een nieuwe milieupas kunt u telefonisch of online aanvragen bij Twente Milieu (www.twentemilieu.nl). De milieupas wordt na betaling binnen 5 werkdagen bij u thuisbezorgd. Uw oude pas wordt geblokkeerd en kan niet meer gebruikt worden.

  • Is uw oude milieupas kwijt of beschadigd? Er wordt voor een nieuwe milieupas €10,- euro in rekening gebracht.
  • Bij een nieuwe woning wordt op verzoek eenmalig gratis een pas verstrekt.
  • Bent u verhuisd? In een bestaande woning hoort een milieupas aanwezig te zijn, vraag de vorige bewoner hiernaar. Is er in de nieuwe woning geen milieupas aanwezig? Binnen drie maanden na inschrijfdatum kunt u eenmalig gratis een nieuwe pas aanvragen.

 

Kan ik mijn milieupas ook gebruiken voor een andere ondergrondse container?

Ja. Uw milieupas is geldig voor alle ondergrondse containers in de gemeente Losser. Met uitzondering van de ondergrondse container voor 'de Schors' aan de Havezatensingel, deze is in eigendom van stichting Avelijn.