Aardgasvrij Beuningen

Het is de bedoeling dat Beuningen op termijn aardgasvrij wordt. Het jaar 2030 is hierbij de streefdatum

Stand van zaken

Eind 2020 zijn we in Beuningen gestart met het maken van een zogenoemd Wijkuitvoeringsplan (WUP). Doel is te onderzoeken hoe het dorp aardgasvrij kan worden. Het plan beschrijft de technische mogelijkheden. Ook geeft het een handelingsperspectief voor inwoners die aan de slag willen. Er wordt stap voor stap gewerkt aan verduurzaming van het dorp. Dat gaat niet ineens. Samen met de inwoners maken we de beste keuzes. 

Het Wijkuitvoeringsplan deel A van Beuningen is in 2022 vastgesteld door de gemeenteraad.

Klankbordgroep

Een klankbordgroep van inwoners denkt mee over de plannen. Meld u aan voor deze klankbordgroep bij projectleider Iris Lammertink, e-mail: i.lammertink@losser.nl. Ook als u meer wilt weten over de plannen, kunt u contact met haar opnemen.

Onderzoek naar lokaal bronnet

Inwoners en de gemeenten Losser er Dinkelland vroegen zich af of een kleinschalig bronnet een goede optie is. Een goede optie voor het verwarmen van een aantal woningen. In plaats van ieder huis een eigen warmtepomp. De lokale energiecoöperatie Greuner heeft hiernaar onderzoek gedaan. De resultaten van het onderzoek lijken positief. Download het onderzoeksrapport Noaberwarmte: onderzoek naar lokale bronnetten in Noordoost-Twente.

Meer informatie

Duurzaamheid