Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Stemmen in een andere gemeente

Met een kiezerspas kunt u voor de Tweede Kamerverkiezing in een andere gemeente uw stem uitbrengen.

Met uw stempas stemt u in Losser. Wilt u in een andere gemeente stemmen dan heeft u een kiezerspas nodig. Met een kiezerspas stemt u in elke gemeente in Nederland. Op dit moment is het niet meer mogelijk om een kiezerspas aan te vragen. Uw oude stempas is dan niet meer geldig. Een kiezerspas aanvragen kan op 2 manieren: 

  • Kiezerspas aanvragen met DigiD. Met uw DigiD kunt u online een kiezerspas aanvragen. Heeft u nog geen DigiD? U kunt deze makkelijk aanvragen op www.digid.nl. Binnen 5 werkdagen krijgt u uw DigiD per post thuisgestuurd. 
  • Kiezerspas aanvragen in het ’t Lossers hoes. U kunt een kiezers aanvragen bij de balie in ’t Lossers hoes. Dat moet u persoonlijk doen. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Neem een geldig identiteitsbewijs mee.

Bent u uw kiezerspas kwijt? 

Dan kunt u geen nieuwe aanvragen en niet stemmen.

 
Wilt u een andere kiezer in Nederland vragen om namens u te stemmen?

U moet daarvoor een ‘volmacht’ afgeven aan diegene. U vult de achterkant van de kiezerspas in. U moet ook uw handtekening zetten. Geef een kopie van uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs mee.

Hierbij gelden deze regels:

  • De persoon die voor u stemt woont in Nederland;
  • De persoon die voor u gaat stemmen moet op hetzelfde moment ook zelf stemmen. 
  • Deze persoon kan maximaal namens 3 andere personen stemmen.