Koninklijke Onderscheidingen

Elk jaar worden op de laatste werkdag voor Koningsdag in heel Nederland Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan mensen die zich jaren belangeloos hebben ingezet voor de samenleving. Deze dag staat bekend als de Lintjesregen of Algemene Gelegenheid. Ook op andere momenten van het jaar worden Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Dit kan zijn bij een jubileumviering van een vereniging, waarvoor iemand vele jaren vrijwilligerswerk heeft gedaan. Dit heet dan ook “Een Bijzondere Gelegenheid".

Kent u zo iemand in uw omgeving en vindt u dat deze persoon een lintje verdient, meld hem of haar dan aan via lintjes.nl of via een ingevuld voorstelformulier. Het voorstelformulier kunt u na invulling per mail sturen naar: m.versteegh@losser.nl of brengen naar de gemeente Losser, Raadhuisplein 1 ter attentie van Marjo Versteegh. Als de door u voorgestelde persoon niet in de gemeente Losser woont, dan kunt u het voorstel indienen bij de burgemeester van die andere gemeente.

koninklijke onderscheidingWie mag een voorstel indienen?
Waar moet een voorstel aan voldoen?
Hoe dient u het voorstel in?
Hoe lang duurt de aanvraag?
Wat is de verdere procedure?

Lintjesregen 2023

Het traject van aanvraag tot besluit van de aanvraag van een koninklijke onderscheiding neemt veel tijd in beslag. Daarom moeten de aanvragen voor de Algemene Gelegenheid (lintjesregen) van 2023 uiterlijk 15 juni 2022 bij de gemeente ingediend worden. Voor de Algemene Gelegenheid van 2022 is het indienen van het voorstelformulier niet meer mogelijk.

Meer informatie

Meer informatie over de Koninklijke Onderscheidingen of een voorstelformulier is te vinden op de website lintjes.nl of op te vragen bij Marjo Versteegh van de gemeente Losser. Zij is telefonisch of per mail bereikbaar via 06 53 24 07 87  m.versteegh@losser.nl. Zij kan u ook vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn om voor een onderscheiding in aanmerking te komen. Dit om teleurstellingen te voorkomen.