Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Koninklijke Onderscheidingen

Elk jaar worden op de laatste werkdag voor Koningsdag in heel Nederland Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan mensen die zich jaren belangeloos hebben ingezet voor de samenleving. Deze dag staat bekend als de Lintjesregen of Algemene Gelegenheid. Ook op andere momenten van het jaar worden Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Dit kan zijn bij een jubileumviering van een vereniging, waarvoor iemand vele jaren vrijwilligerswerk heeft gedaan. Dit heet dan ook “Een Bijzondere Gelegenheid.

Kent u zo iemand in uw omgeving en vindt u dat deze persoon een lintje verdient, meld hem of haar dan aan en vul het voorstelformulier in. Het voorstelformulier kunt u na invulling per mail sturen naar: m.versteegh@losser.nl of brengen naar de gemeente Losser, Raadhuisplein 1 ter attentie van Marjo Versteegh. Als de door u voorgestelde persoon niet in de gemeente Losser woont, dan kunt u het voorstel indienen bij de burgmeester van die andere gemeente.

koninklijke onderscheidingWie mag een voorstel indienen?
Waar moet een voorstel aan voldoen?
Hoe dient u het voorstel in?
Hoe lang duurt de aanvraag?
Wat is de verdere procedure?

Lintjesregen 2022

Houd u er rekening mee dat het traject van aanvraag tot besluit veel tijd in beslag. Daarom moeten de aanvragen voor de Algemene Gelegenheid (lintjesregen) van 2022 uiterlijk 15 juni 2021 bij de gemeente ingediend moeten worden. 

Meer informatie

Meer informatie over de Koninklijke Onderscheidingen of een voorstelformulier is te vinden op de website lintjes.nl of op te vragen bij Marjo Versteegh van de gemeente Losser. Zij is telefonisch of pr mail bereikbaar via 06 53249787 m.versteegh@losser.nl. Zij kan u ook vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn om voor een onderscheiding in aanmerking te komen. Dit om teleurstellingen te voorkomen.