‘t Lossers hoes nu ook zichtbaar toegankelijk voor mensen met hoge nood

Wethouder Jaimi van Essen en Mariola Dieperink (namens Centrum Management Losser) hebben samen de HogeNood sticker geplakt op de ingang van ’t Lossers hoes. Daarmee is nu  voor iedereen zichtbaar dat er in ‘t Lossers hoes toiletten beschikbaar zijn voor mensen met hoge nood. Wethouder Van Essen en Mariola Dieperink roepen winkeliers, bedrijven en andere locaties die een toilet beschikbaar hebben op om hun locatie aan te melden bij de HogeNood app. Op die manier ontstaat een goed dekkend netwerk van beschikbare toiletten.

Meedoen aan het leven van alledag is voor iedereen belangrijk. Daarnaast is het voor iedereen belangrijk om af en toe buiten de deur lekker te ontspannen. Een dagje gezellig winkelen, een hapje eten, een stukje fietsen of lekker sporten. Helaas is er een groep mensen voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is. Zij komen soms hun huis niet uit omdat zij door een handicap of een chronische ziekte last hebben van buik- of blaasproblemen en vaak naar het toilet moeten. 

Speciaal voor die mensen is er de HogeNood app. Via deze app kunnen zij snel het dichtstbijzijnde toegankelijk toilet vinden. De app geeft niet alleen de route aan, maar ook of het toilet rolstoeltoegankelijk is. 

Vrij toegankelijk toilet in ’t Lossers hoes

’t Lossers Hoes is nu één van de circa 20 locaties in gemeente Losser waar mensen met hoge nood gebruik kunnen maken van het toilet. Het toilet in ‘t Lossers hoes is ook rolstoeltoegankelijk. 

Aanmelden HogeNood app

Winkeliers, horecagelegenheden, sportlocaties, eigenaren van bedrijven en organisaties. Iedereen kan zich heel simpel via de HogeNood app aanmelden. Na aanmelding kunnen zij gratis een Hoge Nood sticker ophalen bij het Projectbureau Centrumplan Losser. Door de sticker op een zichtbare plaats op te hangen wordt voor iedereen zichtbaar dat er een vrij toegankelijk toilet beschikbaar is.
 

Wethouder Jaimi van Essen en Mariola Dieperink (CML) bij afbeelding hoge nood app 't Lossers hoes