Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Zilveren gemeentespeld van Losser voor de zusters van Overdinkel

Tijdens de gebedsviering ter gelegenheid van de afsluiting van het jubileum ‘100 jaar zusters in Overdinkel’ op zondag 24 november ontvingen zuster Castissima Neef en zuster Leokorda Kok uit handen van burgemeester Cia Kroon de zilveren gemeentespeld van de gemeente Losser.
Op 7 april jl. is het 100-jarig jubileum van de Congregatie Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig hart gevierd. Dit is groots gevierd met onder andere een eucharistieviering, een zangkoor, een lunch en een receptie. Tijdens deze viering is ook het boek ‘100 jaar zusters aan de Grens, Overdinkel is met ons’ van Felix Nijland gepresenteerd.


Beide zusters hebben een belangrijke rol gespeeld in het dorp Overdinkel op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en het pastoraat. En ook vandaag de dag spelen ze nog steeds een sociaal maatschappelijke rol in Overdinkel.
Het jaar ‘100 Jaar zusters in Overdinkel’ is nu afgesloten met een gebedsviering. Thema van de viering is ‘Maria, een sterke vrouw’. Een mooie gelegenheid om de zusters Castissima en Leokorda te bedanken voor hun liefde, hulp en betrokkenheid bij de gemeenschap in Overdinkel.
Zilveren speld


De zilveren speld van gemeente Losser wordt toegekend aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Losserse gemeenschap. Deze personen zijn sociaal-maatschappelijk actief of hebben een belangrijke prestatie geleverd op onder andere het gebied van cultuur, economie, onderwijs, politiek, wetenschap of sport.