Zilveren gemeentespeld van Losser voor Henk Kühlkamp

Tijdens de 13de editie van het Kühlkamp Korenfestival op zondag 10 september 2017 ontving Henk Kühlkamp uit handen van Loco-burgemeester Joop Hassink de zilveren gemeentespeld van de gemeente Losser. In 2005 stond Henk Kühlkamp mede aan de wieg van het Korenfestival, dat door zijn sponsoring ook zijn naam heeft gekregen.

Henk heeft gezorgd dat het Korenfestival een vaste en kwalitatief hoogwaardige plaats op de jaarkalender van cultureel Losser heeft veroverd. Het Kühlkamp Korenfestival heeft internationale roem verworven.  Daardoor konden koren uit binnen- en buitenland een uitnodiging voor het Korenfestival zeer waarderen. Het feit dat dit de laatste editie van het Korenfestival is, ziet de gemeente als een mooi moment om Henk  Kühlkamp de zilveren gemeentespeld uit te reiken.

Dankzij de financiële ondersteuning van de heer Kühlkamp is het Korenfestival ieder jaar weer mogelijk. Henk Kühlkamp heeft vanaf het begin in het bestuur gezeten. Alhoewel hij geen enkele koorkennis heeft, droeg hij het Korenfestival een heel warm hart toe. Henk verzorgde voor het Korenfestival de vele contacten en nam ook de PR voor zijn rekening.
Daarnaast heeft Henk Kühlkamp ook bestuurlijke verantwoordelijkheid gedragen voor de overkoepelende carnavalsvereniging De Gaffel Oaskes, en is hij zelf Carnavalsprins van Losser geweest.

Henk was ook bestuurslid van De Losserse Böggelrieders en Daansers, waar hij zelf ook actief in de groep was. Daarnaast ondersteunde en ondersteunt hij op vrijwillige basis diverse initiatieven van verenigingen en organisaties.

Loco-burgemeester Joop Hassink:  “Henk Kühlkamp heeft zich op allerlei manieren erg verdienstelijk gemaakt voor de Losserse samenleving. We willen hem onze speciale waardering daarvoor tonen. In het bijzonder voor het feit dat hij het Korenfestival en daarmee Losser stevig op de kaart heeft gezet. Henk Kühlkamp zien we als een ware ambassadeur van de gemeente Losser!”

Zilveren speld

De zilveren speld wordt toegekend aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Losserse gemeenschap. Deze personen zijn sociaal-maatschappelijk actief of hebben een belangrijke prestatie geleverd op onder andere het gebied van cultuur, economie, onderwijs, politiek, wetenschap of sport.

Uitgelicht