Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Zelf uw WOZ-waarde controleren

Eigenaren van woningen (natuurlijke personen) in onze gemeente kunnen hun voorlopige WOZ-waarde controleren. Dit jaar kan dat vanaf maandag 25 november tot maandag 9 december. 

Waarom WOZ-waarde controleren?

Het doel is om samen met u de juiste WOZ-waarde van uw woning te bepalen. Dat is nodig voor een juiste aanslag gemeentelijke belastingen. Die ontvangt u in februari 2020 van GBTwente in opdracht van ons als gemeente. 

Voorlopige WOZ-waarde inzichtelijk

GBTwente heeft de voorlopige WOZ-waarde voor 2020 inzichtelijk gemaakt. U kunt de gegevens die GBTwente daarvoor gebruikt, zelf controleren en eventueel wijzigen als dat nodig is. Deze worden door  taxateurs van GBTwente bekeken. U krijgt per mail bericht over hun bevindingen en wat dat betekent voor de definitieve WOZ-waarde. 

Wat moet ik doen?

Ga naar het digitaal loket van GBTwente. Klik op de blauwe button Mijn GBTwente. Log in met uw DigiD. Kies voor de optie 'controle WOZ-waarde 2020'. Controleer de gegevens van uw woning en wijzig die als dat nodig is. Sluit af door op verzenden te klikken. Doe dit vóór maandag 9 december 2019. 

Meer informatie of vragen

Op gbtwente.nl vindt u meer informatie over de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen, de WOZ-waarde en antwoord op veelgestelde vragen. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met het GBT. Zij helpen u graag verder.