Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Wordt vrijwilliger voor Losser Duurzaam

Losser Duurzaam is een platform voor en door inwoners, ondernemers, organisaties en gemeentemedewerkers om samen te werken aan duurzaamheid. Het platform heeft als doel om de samenleving te informeren en te activeren voor duurzame onderwerpen als de energietransitie, klimaatbestendigheid, biodiversiteit en de circulaire economie. De gemeente Losser is op zoek naar vrijwilligers voor dit platform.

Via Greune Deals werkte de gemeente al samen met inwoners, ondernemers en organisaties aan duurzaamheid. Naast Greune Deals probeert de gemeente de samenwerking te versterken aan de hand van Losser Duurzaam. Het platform wordt fysiek georganiseerd in de voormalige Aloysiusschool, waar reeds de wooncoaches van Duurzaam Thuis Twente en Dichtbij Duurzaam gevestigd zijn. Het platform is online te vinden via www.energievannoordoosttwente.nl/losser.

Voor het platform Losser Duurzaam is de gemeente op zoek naar ongeveer acht vrijwilligers die willen samenwerken met de gemeente en dorpsraden aan duurzaamheid. De vrijwilligers helpen onder andere mee om informatiebijeenkomsten en energiecafés in verschillende kernen te organiseren. Ook hebben ze een rol in het vergroten van het duurzame netwerk in Losser onder andere door het faciliteren en stimuleren van buurtinitiatieven.

Vrijwilligers voor het platform ontvangen jaarlijks een vrijwilligersvergoeding. Wilt u meer informatie of wilt u vrijwilliger worden? Kijk hier voor meer informatie en aanmelding. U kunt tot 9 oktober reageren.

Initiatiefnemers die hun buurt willen verduurzamen kunnen het aankomende jaar in aanmerking komen voor een vrijwilligersvergoeding. Buurtinitiatieven kunnen daarnaast een Greune Deal sluiten voor praktische en financiële ondersteuning.