Winnaars vrijwilligersprijzen 2017 bekend

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 2 januari 2018 in het nieuwe Kulturhus maakte wethouder Van Rees de winnaars bekend van de vrijwilligersprijzen.

Vrijwilliger van het jaar werd Marian Verveld voor haar inzet bij Taalpunt Losser. Zij heeft enorm veel gedaan om samen met de Taalpuntcoördinator het Taalpunt Losser op te zetten. Ook heeft zij veel tijd gestoken in het materiaal, zowel papier als ook digitaal, maar ook in het helpen van andere vrijwilligers, het helpen bij het ontwikkelen en zoeken naar materiaal.

Vrijwilliger van het jaar

De prijs voor de vrijwilligersgroep van het jaar ging naar de vrijwilligers van het openluchttheater Brilmansdennen voor hun inzet en vernieuwing van het theater en de theateractiviteiten in de ruimste zin des woords. Jaarlijks worden er tussen de 15 à 20 producties gepresenteerd. Zowel op cultureel- als maatschappelijk vlak zijn de vrijwilligers actief om de inwoners van Losser en daarbuiten een onvergetelijk entertainment te bieden, zo helpen ze “Losser op de kaart te zetten”.

vrijwilligersgroep van het jaar

Samen met Corrie Knol, vrijwilliger van het Jaar van 2016, reikte wethouder Van Rees de prijs uit die bestond uit een geldbedrag en een kunstwerk. Het kunstwerk werd deze keer gemaakt door de bekende lokale kunstenares Joka Boeke-Beltman uit Losser.

Vanaf oktober 2017 konden personen en organisaties worden aangedragen voor  de vrijwilligersprijs. De aanmeldingen werden door een speciaal ingestelde jury beoordeeld die bestond uit:

  • Jean Paul Gebben, wnd burgemeester Losser, voorzitter
  • Harry Stopel, voorzitter van de Participatieraad van de gemeenteraad
  • Ans Dijkhuijs, directeur Bibliotheek
  • Ans Lensink, Manager Zorggroep Sint Maarten
  • Corrie Knol, vrijwilligster van het jaar 2016

De foto’s zijn gemaakt door S. Smit