Week van de Pleegzorg: “Mijn hart en huis hebben genoeg plek!”

Foto bezoek pleegouder Week Pleegzorg

Foto: Vlnr Jill Jonkman (pleegzorgbegeleider), Jolanda Assink-Stappenbeld (pleegouder) en Anja Prins (Wethouder gemeente Losser)

 

Van 3 tot en met 10 november 2021 vindt de Week van de Pleegzorg plaats. Met deze actieweek vestigt Jeugdzorg Nederland aandacht op pleegzorg en het tekort aan pleegouders. In deze week zet wethouder Prins, net als voorgaande jaren, pleegouders in het zonnetje . “Ik heb veel bewondering voor mensen die hun huis openstellen voor kinderen die om welke redenen dan ook niet bij hun ouders thuis kunnen wonen. Al deze kinderen hebben hun eigen geschiedenis, hun eigen verhaal. Het is fijn om te weten dat er mensen zijn die deze kinderen een warm en veilig thuis bieden. Een blijk van waardering hiervoor is zeker op zijn plaats”, aldus wethouder Prins.

Dit jaar bracht de wethouder een bezoek aan pleegouder Jolanda Assink-Stappenbeld uit Glane. Jolanda vertelde waarom ze pleegouder is geworden. “Mijn eigen kinderen waren al groot en zelfstandig toen ik mij heb aangemeld als pleegouder. Ik wilde graag iets betekenen voor kinderen die niet thuis kunnen opgroeien. Ik heb genoeg plek in mijn hart en in mijn huis om pleegkinderen een warme en fijne plek te kunnen bieden”.

Inmiddels is Jolanda al bijna 6 jaar pleegouder. En nog steeds zet ze zich vol passie en overgave in voor haar pleegkinderen. Jarabee begeleidt haar hierbij op de achtergrond. Jarabee: “Wij zijn erg blij met Jolanda. Ze heeft een ontzettend groot hart. Niet alle kinderen hebben het geluk om op te groeien in hun eigen gezin. Hoe mooi is het dan dat ze dat hier wel kunnen.” 

Aanmelding pleeggezinnen


De gemeente Losser heeft nog altijd een gebrek aan pleeggezinnen en is op zoek naar mensen die in hun gezin ruimte hebben voor één of meer kinderen. Alle pleeggezinnen worden ondersteund door een professionele organisatie. In de gemeente Losser bieden op dit moment Jarabee en William Schrikker Pleegzorg deze ondersteuning. Bent u geïnteresseerd of benieuwd of uw gezin ook een pleeggezin kan zijn, neem dan contact op met de afdeling WIJZ (Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg) van de gemeente Losser (tel. 053 -537 7400 of mail wijz@losser.nl) voor meer informatie.