Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Week van de Pleegzorg - 28 oktober t/m 4 november 2020

Aandacht voor veilig thuis nog nooit zo belangrijk geweest

Woensdag 28 oktober start de Week van de Pleegzorg. Tot en met 4 november vragen we aandacht voor kinderen die geen stabiele en veilige thuissituatie hebben. Niet verwonderlijk dat juist nu in coronatijd en de halve lockdown die aandacht harder nodig is dan ooit. Want er zijn meer mensen nodig om een kind zo thuis mogelijk te laten opgroeien.  

Aandacht voor veilig thuis nog nooit zo belangrijk geweest

Iedereen in Twente is nodig om kinderen een veilig thuis te bieden. Vraagt u zich ook af hoe een 'gemiddeld' pleeggezin eruitziet? Gewone mensen. Maar wel mensen die stevig in hun schoenen staan en het kind positief benaderen. Mensen die een kind rust, reinheid en regelmaat bieden, al is het maar tijdelijk. Het belangrijkste is dat u iets wil betekenen voor een kind. Momenteel bieden 611 pleeggezinnen in Twente pleegzorg aan 710 kinderen. Dankzij hun aandacht, ondersteuning en geduld kan het kind zijn wie hij of zij is. Dit geeft het kind zelfvertrouwen.  

Anita uit Losser is een van de pleegmoeders in Twente. Zij vertelt over haar ervaringen met pleegzorg en de band met haar pleegkinderen Yara, Julian en Noah. Lees haar verhaal in het magazine van Jarabee.

Meer weten?

Neem contact op met Jarabee, telefoonnummer 074- 2561900 of de William Schrikkerstichting, telefoonnummer 088-5260000. Ook kunt u bij de gemeente terecht voor meer informatie over pleegzorg of andere jeugd gerelateerde vragen, via het team van Werk Inkomen Jeugd en Zorg (WIJZ), telefoon 053 5377 400.