Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

In quarantaine door het coronavirus: wat nu?

Als u positief getest bent op het coronavirus of terugkeert uit een risicogebied, moet u meestal direct in quarantaine. Veel tijd om zaken te regelen is er dan niet. Maar wie zorgt dan voor de boodschappen? Hoe wordt de mantelzorg die u levert nu opgevangen? En kunt u de hond wel uitlaten als u binnen moet blijven? De gemeente Losser kan met u meedenken en zo nodig ook in contact brengen met instanties u verder kunnen helpen.
Naast de praktische zaken die geregeld moeten worden, kunt u ook te maken krijgen met problemen als gevolg van een ingrijpende gebeurtenis. Zoals een besmetting met het coronavirus van uzelf of dierbare naasten, of angst daarvoor. 
Tijdens de eerste fase van de coronacrisis is gebleken dat er vanuit de samenleving veel ondersteuningsinitiatieven kwamen. Ook in de gemeente Losser staan inwoners voor elkaar klaar. Maar soms zijn er vragen of problemen die u niet direct zelf kunt oplossen. In dat geval kunt u informatie vinden in de quarantainegids en kunt u terecht bij het loket van Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg (WIJZ) van de gemeente Losser. 

Quarantainegids

Er is een quarantainegids opgesteld. In deze quarantainegids is te zien op welke vlakken de gemeente Losser met u mee kan denken. Dit is met name (psycho)sociale hulp (een luisterend oor) en praktische hulp: bijvoorbeeld boodschappen doen, de hond uitlaten, het brengen naar en halen van kinderen, (medische) zorg en ondersteuning, inkomensondersteuning volgens de Participatiewet en in uiterste noodgevallen verblijf.

Voortgang medische zorg en ondersteuning

Ontvangt u nu al medische zorg en ondersteuning? Ook hiervoor kunt u contact opnemen met het loket van Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg (WIJZ). Zij kunnen samen met u kijken hoe de medische zorg en ondersteuning door kan blijven gaan. 

Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg (WIJZ)

Het toegangsteam van Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg (WIJZ), staat op werkdagen van 9.30 tot 15.30 uur voor u klaar. De medewerkers helpen u verder bij uw vragen en problemen en informeren u waar u moet zijn. Zij staan ook voor u klaar om de quarantainegids verder toe te lichten.  

Telefoon: 053 5377 400
E-mail: wijz@losser.nl