Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Vrouwen uit Glane en Beuningen op bezoek in Losser in het kader van 100 jaar vrouwenkiesrecht

In het kader van 100 jaar kiesrecht wordt meer aandacht besteed aan vrouwen en de politiek.  Op 31 januari waren zo’n 50 dames uit Glane en Beuningen op bezoek in 't Lossers hoes.  Voor de dames was een leuk en afwisselend programma samengesteld.

Na de ontvangst en het welkomstwoord door de dagvoorzitter Evelien Harberink kreeg burgemeester Cia Kroon het woord.  Ze gaf onder andere aan dat het vrouwenkiesrecht geen privilege maar een vanzelfsprekendheid moet zijn.  De gemeente hecht veel waarde aan een mooie en vitale gemeente en wil graag van de vrouwelijke inwoners weten in wat voor gemeente zij willen wonen, werken, winkelen en leven. Vrouwen hebben vaak een andere invalshoek dan mannen. Daarom zijn juist die ideeën, inzichten en informatie van belang. Harry Nijhuis bracht de stemming er goed in door op z’n twents zijn kennis van vrouwen te delen. Na de presentatie van een ervencoach gingen de dames  in groepjes in gesprek met burgemeester Kroon, wethouder Prins en vrouwelijke gemeenteraadsleden.  Daarna was er nog een presentatie van Johma gevolgd door een lunch. ’s Middags stond er voor de dames nog een rondleiding door ’t Lossers hoes op het programma. 

Het was een mooie bijeenkomst met veel humor, geanimeerde gesprekken en enthousiaste reacties. De tijd vloog voorbij en de dames zijn zeker in voor een vervolg!  

dames uit Glane en Beuningen in de grote zaal van 't Lossers hoes en burgemeester Kroon die ze toespreekt