Veteranendag Losser 2021

Met de Losserse Veteranendag spreekt de gemeente Losser haar waardering uit voor de veteranen uit de gemeente Losser.  Dit jaar vond de Losserse Veteranendag plaats op zaterdag 9 oktober 2021. Samen met burgemeester Cia Kroon bezocht het gezelschap het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. 

Bezoek aan het Nationaal Militair Museum

De dag begon met een ontvangst van de veteranen en hun familie in het eetcafé ’t Raedthuys. Met de bus vertrokken de veteranen vervolgens met hun partners, in gezelschap van de burgemeester en haar echtgenoot, naar het Nationaal Militair Museum. Dit museum heeft de grootste militaire collectie van Nederland; van vuurstenen tot hedendaagse straaljager. In het museum stond een uitgebreide rondleiding en lunch te wachten. Na de lunch was het museum vrij te bezoeken. Net als in 2019 zagen de veteranen een bezoek aan het museum als een mooie invulling van Veteranendag. Na de alom gewaardeerde Indische maaltijd vertrok de bus weer terug naar Losser, waar een gezellige afsluiting volgde bij Grand Café Smit. Hier sprak burgemeester Cia Kroon de veteranen kort toe. Zij bedankte hen voor hun inzet en risicovolle werk tijdens oorlogen en conflicten in het verleden.

Nationale Veteranendag

De Nederlandse Veteranendag is een cadeau van de samenleving voor alle Nederlandse veteranen. De eerste Nederlandse Veteranendag was in 2005. Als eerbetoon aan wijlen Prins Bernhard wordt de dag jaarlijks georganiseerd in Den Haag op het Malieveld. Dit is meestal op of rond 29 juni, de geboortedag van Prins Bernard. 

Veteranendag Losser

De Losserse Veteranendag vindt normaal plaats in de maand juni. Door het coronavirus kon deze dag, net zoals in 2020 en 2021, niet eerder georganiseerd worden. Veteranendag Losser biedt veteranen uit de gemeente Losser de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen en herinneringen met elkaar te delen. 

 

groepsfoto veteranendag

Veteranendag 2