Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Verduurzaming wagenpark gemeente Losser

Eerste elektrische auto’s in gebruik

Het wagenpark van de gemeente Losser bestaat uit ruim veertig voertuigen. Deze voertuigen omvatten een brede range: van grasmaaier tot vrachtwagen. Losser wil haar wagenpark de komende jaren verduurzamen. De eerste drie elektrische personenauto’s zijn inmiddels binnen en worden gebruikt door medewerkers van het Servicebedrijf Losser. Op korte termijn komen daar nog vier auto’s bij. Losser beschikte al over een elektrische veegwagen en een elektrische landmeetauto.

Wethouder Jaimi van Essen: “Losser wil uiteindelijk een energieneutrale gemeente zijn. Met het verduurzamen van het wagenpark gaan we daar een grote stap in zetten. Door te kiezen voor duurzame voertuigen hopen we dat inwoners en ondernemers gestimuleerd worden om ook te kiezen voor elektrische auto’s. Om het gebruik verder aan te moedigen komen er in de dorpskernen Losser, Overdinkel en de Lutte ook meerdere laadpalen. Goed voorbeeld doet goed volgen!”

De andere gemeentelijke voertuigen zoals vrachtwagens zijn lastiger uit te voeren met een elektrische aandrijving. Redenen hiervoor is dat voor deze zware voertuigen nog beperkt materieel beschikbaar is in de markt. Verwacht wordt dat er in de toekomst voor dit soort voertuigen waterstof als brandstof wordt toegepast.

Inwoners kunnen voor strategische plekken in de gemeente Losser laadpalen aanvragen via openbaarladen.nl/losser, bijvoorbeeld voor de dorpen Glane en Beuningen.

Wethouder Van Essen met een elektrische auto Elektrische auto's op de brug