Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Veiligheidshesjes voor alle Losserse basisschoolleerlingen

Startsein campagne woensdag 28 augustus 08.30 uur

2.000 leerlingen van 12 Losserse basisscholen kunnen vanaf nu zichtbaar en veilig aan het verkeer deelnemen door Veiligheidshesjes-campagne. De gezamenlijke verkeersouders van de Losserse basisscholen zijn deze campagne gestart als reactie op de toename van het aantal kinderen, dat betrokken is bij verkeersongevallen. Een reden voor deze toename is dat kinderen niet altijd goed zichtbaar zijn. Het doel van de campagne is om kinderen en ouders te stimuleren om de veiligheidshesjes ook buiten de schooluren te dragen. De gemeente Losser steunt dit initiatief en schenkt veiligheidshesjes aan alle kinderen in het basisonderwijs. 

Wethouder Anja Prins gaf op woensdag 28 augustus om 08.30 uur bij basisschool De Verrekijker, Jan Jansstraat 2 te Losser, het officiële startsein voor de Veiligheidshesjes-campagne. Deze school kwas als beste uit de bus bij het verkeersexamen. 

Tijdens schoolactiviteiten is het dragen van de veiligheidshesjes door leerlingen een bekend beeld. Daarbuiten nog niet en dat willen de verkeersouders graag veranderen. Veiligheidshesjes maken wel degelijk het verschil in het verkeer. Zonder hesje is de zichtbaarheid van een fietser of voetganger 20 tot 50 meter. Mét een hesje is dat meer dan 200 meter. Veiligheidshesjes zorgen ervoor dat kinderen beter zichtbaar zijn en veiliger kunnen oversteken dan zonder veiligheidshesjes. Ook het spelen in de buurt van een doorgaande weg is veel veiliger met veiligheidshesjes.  

Wethouder Anja Prins: “In de gemeente Losser hebben we verkeersveiligheid hoog in het vaandel. In samenwerking met de verkeersouders van alle basisscholen is dit project dan ook met veel enthousiasme opgepakt. Naast het jaarlijks aangeboden programma van onder andere ANWB Streetwise en het praktisch verkeersexamen, willen we ook door het aanbieden van veiligheidshesjes, de kinderen (en ouders!) bewuster maken van de risico’s in het verkeer. Zeker bij ochtend- of avondschemering, wanneer kinderen op weg naar school of naar huis zijn, zorgen veiligheidshesjes voor een enorm verschil in zichtbaarheid.”

Het startsein voor de campagne wordt gegeven op basisschool De Verrekijker. Voor deze locatie is gekozen, omdat basisschool De Verrekijker bij het onlangs gehouden praktisch verkeersexamen als beste uit de bus kwam. Bij de overige basisscholen worden de komende dagen de veiligheidshesjes op ludieke wijze aangeboden.