Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Vacature: strategisch adviseur

De gemeente Losser staat voor zelfstandigheid maar vindt tegelijkertijd samenwerking met andere overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties van groot belang. De Losserse samenleving kent een zeer sterk verenigingsleven en heeft veel te bieden op gebied van recreatie, natuur en landschap. De gemeente Losser heeft ruim 22.500 inwoners en bestaat uit vijf fraaie woonkernen verslingerd aan de Dinkel in het Twentse landschap. Door de ligging aan de A1 is de gemeente goed en snel te bereiken. In samenwerking met de gemeente Enschede zoeken wij

Strategisch adviseurs (1,78 fte)

De functie

Graag laten wij ons versterken door nieuwe collega‘s die met een strategische blik samen met het bestuur, de directie en de andere (beleids)collega’s integrale, discipline-overstijgende en gemeente-overstijgende thema’s op zich neemt. De adviesrol is breed en kan gaan over zowel fysieke, sociale als organisatorische vraagstukken. Je bent proactief op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en innovaties en verbindt deze met onze organisatie. Je hebt oog voor het belang en de effecten van samenhang in beleid. Je doet dit altijd samen met belanghebbenden uit de samenleving (inwoners, ondernemers, instellingen) en je collega’s of samenwerkingspartners van de gemeente Losser.

Jouw profiel 

Je bent een communicator bij uitstek. Je legt goed contact met alle lagen in de organisatie en in de samenleving. Je voert net zo gemakkelijk een gesprek met een inwoner als met de raad of met bijvoorbeeld de directie van een woningbouwcorporatie. Je bent in staat om belangen van de ander goed helder te krijgen, partijen met elkaar in contact te brengen en met hen tot een goede analyse van het vraagstuk te komen. Voor directie en bestuur ben je een sparringpartner op het strategisch niveau. In de organisatie bevorder je de strategische en integrale benadering van vraagstukken en geef je samen met anderen vorm aan het opgave- en dorpsgericht werken. Daarnaast ben je iemand die geïnteresseerd is in het nieuwe en graag de buitenwereld naar binnen haalt. Tot slot ben je niet alleen goed in je mondelinge communicatie, maar kun je je ideeën en voorstellen ook goed aan het papier toevertrouwen.

Voor een van de strategisch adviseurs geldt dat je in belangrijke mate ook betrokken bent bij de organisatieontwikkeling. Kennis van en interesse voor dit vakgebied is daarvoor gewenst.

Functie eisen 

  • Academisch werk- en denkniveau
  • Enkele jaren ervaring in tenminste een beleidsfunctie
  • Analytisch, doelgericht en zorgvuldig in het proces
  • Open en toegankelijk in het contact en stevig wanneer het moet
  • Kennis van en interesse voor organisatieontwikkeling (vereist voor in ieder geval één van de strategisch adviseurs)

Aanbod

Je werktijd kun je bij ons flexibel indelen. Ook kun je in overleg gedeeltelijk thuis werken. Je krijgt een goed salaris (afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring): tussen de €3526 ,- en € 5118 - (schaal 11) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Vooralsnog kun je onder voorwaarden uitloopschaal  12 bereiken. Deze functie is nog niet definitief gewaardeerd.
Daarnaast krijg je een vrij besteedbaar keuzebudget van 17,05%. Je mag zelf weten wat je hiermee doet, bijvoorbeeld meer salaris, meer vrije dagen of een opleiding. 

De gemeente Losser werkt nauw samen met de gemeente Enschede. Tot heden was een van de strategisch adviseurs in dienst van de gemeente Enschede en voor Losser werkzaam. Of je een dienstverband in Losser of Enschede krijgt is onderwerp van onderling overleg tussen de nieuwe collega‘s, de gemeente Losser en de gemeente Enschede.

Voor meer informatie over deze functie, kun je contact opnemen met de heer drs. J. van Dam, algemeen directeur / gemeentesecretaris (053-5377280) 

De organisatie

Bij de gemeente Losser werk je samen met en voor de samenleving. Ons uitgangspunt is daarbij dat de samenleving als eerste aan zet is (eigen kracht) en wij dat als gemeente faciliteren. Wij werken vanuit de bedoeling, wat betekent dat de vraag van de burger of ondernemer centraal staat en niet de regel.
Je zorgt er samen met jouw collega’s voor dat we toegankelijk en dienstverlenend zijn richting onze inwoners. Onze kernwaarden zijn vertrouwen, verantwoordelijkheid, flexibel en verbonden. We zoeken collega’s die oog en oor hebben voor de maatschappij en voor elkaar, en voor wie deze kernwoorden een uitdaging zijn.
We hebben in 2019 2 sterren gescoord bij het keurmerk Beste werkgever 2019-2020, deze score is door onze medewerkers aan ons gegeven. Hieruit is onder andere naar voren gekomen dat onze medewerkers erg trots zijn op hun werk en elkaar. Kijk hiervoor op de website Beste Werkgever | Wie zijn het?

Sollicitatie

Wil je solliciteren?. Maak daarvoor gebruik van de "solliciteer" knop en vul je gegevens in op het sollicitatieformulier. Stuur je brief en CV als bijlage mee.

Uiterste inzenddatum 25 september 2020