Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Vacature strategisch adviseur

Algemene informatie

De gemeente Losser staat voor zelfstandigheid maar vindt tegelijkertijd samenwerking met andere overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties van groot belang. De Losserse samenleving kent een zeer sterk verenigingsleven en heeft veel te bieden op gebied van recreatie, natuur en landschap. De gemeente Losser heeft ruim 22.500 inwoners en bestaat uit vijf fraaie woonkernen verslingerd aan de Dinkel in het Twentse landschap. Door de ligging aan de A1 is de gemeente goed en snel te bereiken.

Wat ga je doen?

De gemeente Losser werkt aan mooie en uitdagende opgaven voor de verschillende dorpskernen en de gemeente als geheel. De opgaven zijn verwoord in het coalitieakkoord ‘Met opgestroopte mouwen vooruit. En noe verdan!’ Onze collega’s werken hier dagelijks met grote betrokkenheid en veel enthousiasme aan. We werken mét en vóór de samenleving, we stellen ‘de bedoeling’ centraal en blijven scherp op de vraag of we nog steeds de juiste dingen toevoegen. Onze kernwaarden zijn: vertrouwen, verantwoordelijkheid, flexibel en verbonden.

Graag laten wij ons versterken door een nieuwe collega die met een strategische blik samen met het bestuur, het managementteam en de andere (beleids)collega’s integrale, discipline-overstijgende en gemeente-overstijgende thema’s op zich neemt. De adviesrol is breed en kan gaan over zowel fysieke, sociale als organisatorische vraagstukken. Je bent pro-actief op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en innovaties en verbindt deze met onze organisatie. Je hebt oog voor het belang en de effecten van samenhang in beleid. Je doet dit altijd samen met belanghebbenden uit de samenleving (inwoners, ondernemers, instellingen) en je collega’s of samenwerkingspartners van de gemeente Losser.

Jouw profiel

Je bent een communicator bij uitstek. Je legt goed contact met alle lagen in de organisatie en in de samenleving. Je voert net zo gemakkelijk een gesprek met een inwoner als met de raad of met de directie van een woningbouwcorporatie. Je bent in staat om belangen van de ander goed helder te krijgen, partijen met elkaar in contact te brengen en met hen tot een goede analyse van het vraagstuk te komen. Voor MT en bestuur ben je een sparringpartner op het strategisch niveau. In de organisatie bevorder je de strategische en integrale benadering van vraagstukken en geef je samen met anderen vorm aan het opgave- en dorpsgericht werken. Daarnaast ben je iemand die geïnteresseerd is in het nieuwe en graag de buitenwereld naar binnen haalt. Tot slot ben je niet alleen goed in je mondelinge communicatie, maar kun je je ideeën en voorstellen ook goed aan het papier toevertrouwen.

Functie eisen

  • Academisch werk- en denkniveau
  • Enkele jaren ervaring in een beleidsfunctie
  • Analytisch, doelgericht en zorgvuldig in het proces
  • Open en toegankelijk in het contact en stevig wanneer het moet

Informatie

De functie moet nog worden ingeschaald. Afhankelijk van opleiding, kennis, ervaring en prestaties bedraagt het salaris maximaal € 5.188,- bruto per maand fulltime, conform CAR-UWO).

Voor meer informatie over deze functie, kun je contact opnemen met de heer A.A. de Jong, Afdelingshoofd Beleid, Strategie & Projecten (telefoon: 06-12661329).

Sollicitatie

Wil je solliciteren?. Maak daarvoor gebruik van de "solliciteer" knop en vul je gegevens in op het sollicitatieformulier. Stuur je brief en CV als bijlage mee.

Uiterste inzenddatum

22 mei 2019